Mezitli’de Sonsuz (ꝏ) Bisikletli Yaşam

Mezitli’de Sonsuz (ꝏ) Bisikletli Yaşam Projesine Edremit’ten Ödül

Mezitli’de Sonsuz (ꝏ) Bisikletli Yaşam

Mezitli’de Sonsuz (ꝏ) Bisikletli Yaşam Projesine Edremit’ten Ödül

Mezitli Belediyesi tarafından; bisiklet kullanımının sadece bir ulaşım aracı değil, yaşamın bir parçası olması hedefiyle gerçekleştirilen ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından “Belediyeler İçin Bisikletle Ulaşım Fikir ve Proje Uygulaması” ödülünü alan “Mezitli’de Sonsuz (ꝏ) Bisikletli Yaşam” projesi yeni bir ödül daha aldı.

Mezitli ile birlikte Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçelerinden birisi olan Edremit Belediyesi tarafından “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganıyla gerçekleştirilen 4. Edremit Kitap Fuarı kapsamında Mezitli Belediyesinin projesi Yerel Yönetim Ödülü’ne layık görüldü.

“Mezitli’de Sonsuz (ꝏ) Bisikletli Yaşam” projesi ile kent içi ulaşımda bisikletle erişilebilirliğin yaygınlaştırılması kadar, insanlarımızın kaliteli zaman geçirmesini de hedeflenen; içerisinde, aktivite alanlarının olduğu, dinlenme, kitap okuma, etkinliklere katılma gibi geniş yelpazede düşünülüyor.

Edremit Belediyesi ve İkinci Yüzyıl Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen Yerel Yönetim Ödülü, ülkemizin içinde bulunduğu bu acı günlerinde için bir sevinç kaynağı olduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “İnsanlarımıza daha mutlu bir yaşam amacıyla hayata geçirdiğimiz projemizin yeni bir ödül daha kazanması son dönemde yaşanan sıkıntılar içinde teselli kaynağı oldu. Biz Mezitlilere bisiklete binerken Mezitli’nin güzelliklerini yaşasınlar istiyoruz. Bisikletten hiç inmeden farklı alanları gezebilsinler, bunu özel bir aktivite olarak yapabilsinler. Bununla ilgili olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz, projemiz bu alanda cazibe oluşturacak ve inanıyorum ki Mezitli’de herkes bisiklet kullanmaya başlayacak. Sağlıklı ve mutlu bir Mezitli yaratmak için gece gündüz çalışarak bizlere bu ödülleri kazandıran tüm emekçi arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Sonsuz bisiklet yolu projesi kapsamında Mezitlililerin, kentin birçok zenginliğini bir arada bulacağını ifade eden Başkan Tarhan, “Biz Mezitlililer bisiklete binerken Mezitli’nin güzelliklerini yaşasınlar istiyoruz. Bisikletten hiç inmeden farklı alanları gezebilsinler, bunu özel bir aktivite olarak yapabilsinler. Bisikletleri yoksa Mezitli Kart ayrıcalığı ile bisiklet kullanabilsinler. Böylesi bir projeyi hayata geçirebilmemiz için önemli derecede de maddi katkı almamız da son derece önemli. İnanıyorum ki Mezitli’de herkes bisiklet kullanmaya başlayacak. Bununla ilgili gereken altyapıyı hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2021, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER