2022 yılında öne çıkacak sektörler

Ünlü ekonomist 2022 yılında öne çıkacak sektörleri açıkladı

2022 yılında öne çıkacak sektörler

Ünlü ekonomist 2022 yılında öne çıkacak sektörleri açıkladı

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, 2022 yılında önemi artacak sektörleri açıkladı. Tavukçuoğlu, 2022 yılında öne çıkacak sektörleri tarım-gıda, enerji, ilaç, teknoloji ve e-ticaret şeklinde sıraladı.

Ekonomist ve yatırım danışmanı Önder Tavukçuoğlu, gelecekte günlük yaşamı kolaylaştıran sektörlerin önem kazanacağını belirterek, 2022 yılında tarım-gıda, enerji, ilaç, teknoloji ve e-ticaret sektörlerinin öne çıkacağını kaydetti.

"İklim değişiklikleri en fazla tarım ve gıda sektörünü etkileyecek"

Dünyayı tehdit eden küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin en fazla tarım-gıda sektörünü etkileyeceğine dikkati çeken Tavukçuoğlu, buna bağlı olarak tarım ve gıda sektörünün öneminin artacağını vurguladı.

Ünlü ekonomist, pandemi ile birlikte de gıda ve tarımın ne kadar önemli ve değerli olduğunun anlaşıldığını ifade ederek, " Bu bağlamda gerek kuraklık gerek iklim değişikliğine bağlı olarak bu sektörlerin büyüme hızları yüksek olacak." dedi.

Tavukçuoğlu, yine pandemi ile rekor büyüme oranlarına ulaşan e-ticaret ve alt sektörleri olan lojistik, kargo ve ödeme sistemlerinin 2022 yılında da büyümesinin hızlanacağını belirtti.

"Teknoloji sektörü pandemi sonrası da öne çıkmaya devam edecek"

Salgın nedeniyle dijitalleşmenin hızlandığını vurgulayan Tavukçuoğlu, pandemi sonrası da teknolojinin alt sektörleri olan yazılım, siber güvenlik, yapay zekâ, robotik teknolojiler, bulut uygulamalar, dijital oyun, veri depolama ve analizi, 3d yazıcılar, arttırılmış gerçeklik teknolojisinin öne çıkmaya devam edeceğini vurguladı.

Tavukçuoğlu, teknoloji sektörü hızla büyürken enerjiye ihtiyacın artacağının altını çizerek, buna paralel olarak enerji sektöründe de hızla büyümelerin yaşanabileceğini kaydetti.

Kovid-19 salgınıyla sağlık sektörünün öneminin arttığını söyleyen Önder Tavukçuoğlu, özellikle bağışıklık sistemini destekleyen genetik ilaç, akıllı ilaçlar, sentetik ilaçlar, vitaminler ve besin takviyelerinin 2022 yılında öne çıkacağını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2021, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER