İşte memurun zam oranı

Memur zamlarını belirlemek için toplanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 2012 için yüzde 4+4, 2013 için yüzde 3+3 zam verilmesini kararlaştırdı. Kurul, hükümetin teklifini yarım puan arttırmış oldu. Karara itiraz edilemeyecek.

İşte memurun zam oranı
Zam oranlarını açıklamasının ardından KESK üyeleri ise toplantının yapıldığı Devlet Personel Başkanlığı'nda önünde gelerek eylem yaptı.




11 üyeden oluşan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nda 2012 yılı memur ve emeklisinin zammı yüzde 4+4, 2013 yılı zammı ise 3+3 olarak 7’ye karşı 4 oyla kabul edildi.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur ve emeklilerinin 2012-2013 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere Devlet Personel Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği toplantıda nihai kararını verdi. Kurul, hükümet ile konfederasyonlar arasında süren toplu sözleşme sürecinde hükümetin 2012 yılı için yüzde 3,5+4, 2013 yılı içinse yüzde 3+3 teklif etmesi üzerine kurul, bugün gerçekleştirdiği son toplantıda hükümetin 2012 yılı için yüzde 3,5+4 olan teklifini yarım puan yukarı doğru revize ederek, 4+4 olarak kararlaştırırken, zam oranının 2013 yılı için yüzde 3+3 olmasına karar verdi.

11 üyeden oluşan Kamu Görevlileri Hakem Kurulunda, 4’e karşı 7 oyla kabul edilen yeni zam oranında Memur-Sen’in kurula üye olarak gösterdiği Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Başbuğ’un da teklifin kabul edilmesi yönünde oy kullandığı öğrenildi. Teklif bu şekilde kamu kurumlarının temsilcileri, akademisyenler ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başkanlık eden Sayıştay Başkanı Recai Akyel’in oylarıyla 7’ye karşı 4 oyla kabul edilmiş oldu. 

 'KATILIM' UZLAŞMAZLIĞI

Toplantı öncesinde katılım konusunda bir anlaşmazlık yaşandı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda sendikaların taleplerinin değerlendirilmediğini öne sürerek, Memur-Sen'e kurulun bugünkü toplantısına katılmama çağrısında bulundu. Ancak Memur-Sen Hakem Kurulu toplantısına katılacağını açıklayınca, Türkiye Kamu-Sen ve KESK de toplantıya katılma kararı aldı. Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki 11 kişilik kurulda hükümet ve memur, 4'er üyeyle temsil ediliyor. Kurulda ayrıca iki üniversite temsilcisi bulunuyor.

21 GÜNDE ANLAŞMA ÇIKMAMIŞTI

Hükümet ve memurun 21 gün süren toplu sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlanmıştı. Hükümet 2012 için yüzde 3+3'lük zam teklifini yüzde 3.5+4'e yükseltmişti. 2013 yılı teklifi de yarım puan artırarak yüzde 3+3'e çıkarılmıştı.

MEMUR EYLEM YAPTI

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun memur maaşlarına 2012 yılı ve 2013 yılında yapılacak zam oranlarını açıklamasının ardından KESK üyeleri toplantının yapıldığı Devlet Personel Başkanlığı'nda önünde gelerek eylem yaptı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER