Tarsuslu Çiftçiler bilgilendiriliyor

Tarım alanında gerçekleştirdiği proje ve destekler ile örnek teşkil eden Tarsus Belediyesi çiftçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor.

Tarsuslu Çiftçiler bilgilendiriliyor

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Tarsus’ta ulusal ve uluslararası alanda rekabet gücü yüksek tarım sektörü oluşturmak, erişilebilir ve sürdürülebilir tarımsal ürün arzını sağlamak, çiftçilerin bilgi ve becerilerini artırarak gelir seviyelerini ve üretimde ürün artışı, ürün kalitesi ve standardını yükseltmek amacıyla, üretici çiftçilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Akçakocalı ve Bağlar köylerinde tarım ile uğraşan çiftçilere tarımsal girdiler, doğru kullanım, tarımsal ilaç ve gübrenin uygun alanda kullanması gibi konularda ekili arazilerinde bilgilendirmeler yapıldı.

DAHA DOĞRU BİR TARIM HEDEFLENİYOR

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı Ziraat Mühendisleri tarafından yapılan bilgilendirmelerde çiftçilerin bilgi ihtiyaçlarının zamanında karşılanması, kaliteli üretim ve birim alandan daha fazla verim alınması hedefleniyor. Aynı zamanda çiftçi bilgilendirme faaliyetleri, çiftçilerin karşılaştıkları sorunları çözmelerine yardımcı olacak yetenekleri kazandırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri Akçakocalı ve Bağlar köyünde ikamet eden ve burada çiftçilik yapan vatandaşlara yönelik bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Ekipler yapılan faaliyetlerin yıl boyunca devam edeceğini ve talep halinde istenilen köylere gidilerek bilgilendirme yapılabileceğini bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER