Tarsus Belediyesi 2 milyon yazlık fideyi üreticilere dağıttı

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Ata mirası olan yerli tohumların yaygınlaştırmasını sağlamak, üretim yapan çiftçilerin ihtiyaç duyduğu tohum ve fideleri temin etmek adına, üreticilere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretici, çiftçi ve vatandaşlara toplam 2 milyon adet yazlık fide dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarsus Belediyesi 2 milyon yazlık fideyi üreticilere dağıttı

‘’Miras’’ projesi kapsamında Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün koordinesinde temin edilen ve yerli tohumlardan üretilen fideler çiftçilere ücretsiz dağıtılarak kırsal kalkınmanın önünü açmak için önemli adımlar atılıyor. Tarsus Belediyesi bünyesinde kurulan gen bankasından yetişen ata ve yerli tohum yazlık fideler, Biber çeşitleri (kıl biberi acı, tatlı, turşuluk biber, dolmalık biber), kavun, domates, salatalık fideleri, üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Toplam 2 milyon adet dağıtımı gerçekleştirilen fideler, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımı ile Belediye tesislerinde çiftçilere ve vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.  Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün koordinesinde temin edilen ve yerli tohumlardan üretilen fidelerin dağıtılarak kırsal kalkınmanın önünü açmak için önemli adımlar atıldığı belirtildi. Gerçekleştirilen fide dağıtımından faydalanan çiftçiler bu hizmetlerden büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise Ata ve yerli tohumundan üretilen fidelerin çoğaltılarak geleceğe taşınması konusunda çiftçilere yönelik tavsiyelerini şu sözlerle dile getirdi,’’ Burada aslında bir şeyi başarıyoruz. Paylaşmayı, dayanışmayı ve bunların güzelliğini ortaya koymayı. Buradaki bütün para, pul, mal, mülk sizlerin, Tarsus halkının. 2 milyon fide dağıtılacak. Ama biliyorsunuz büyük ve tek bir özelliğimiz var; Ata tohumu olacak, yerli olacak. Biz milliyetçiliği böyle beğendik. Çeşide bakıyorsunuz demek ki bambaşka bir tarım varmış. Zorluk çok mu? Çok. Girdilere bakıyorsunuz, maliyet girdilerine inanılmaz yükseldi. Bazen yaptığı harcamalar alın teri, ürünü aldığı zaman bunun hakkını bile çıkartamıyor. O maliyet girdilerini karşılamıyor bile. Bir tarafta zamlara bakıyorsunuz. Elektrik, su, tohum, gübre yani bunun altında ezilen bir halk var. Elbette ki bu halkın yanında olacak tek önemli yer,  onların kendi yerel yöneticileridir. Yerel yöneticilerle kol kola girip birlikte başarma, birlikte sonucu ortaya koymak önemlidir. ’’ diye konuştu.

Başkan Bozdoğan, ‘’Tarsus Belediyesi de sizlerle birlikte başaracak. Yarın ürettiklerimizi, kurutma makineleriyle taçlandıracağız. Katma değerlerini koyacağız. Şurada halk marketimiz var. Bu ürettiklerimizi bu katma değerlerini koyduğumuz, kuruttuklarımızı ürünleri değerlendirip pozitif artıya geçireceğiz. O yüzden sizlerden tek bir isteğim var. Bir mücadele verilirken bu mücadeleyi sadece bir kişi verip başkaları seyretmeyecek. Biz birlikte vereceğiz bu mücadeleyi. Müdürüyle, başkan yardımcısıyla, mühendisiyle, çiftçisiyle, köylüsüyle, işçisiyle hep birlikte öreceğiz. Ne söylerlerse söylesinler. Güzel olan tek bir şey var, kentimizin yaşam kalitesini yükseltmek, sağlıklı ve mutlu yaşamak ve bu şekilde insanların yüzlerinin gülmesi. Ve bize de bunu en çok verecek olan tek yer, topraktır. O toprağa ne kadar iyi bakarsak sonucunu görürüz. Hepinize saygılar sunuyorum’’ diye konuştu.

AjandaHaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER