CHP İL BAŞKANI AKTAY TARSUS’TAYDI

CHP İL BAŞKANI AKTAY TARSUS’TAYDI

CHP İL BAŞKANI AKTAY TARSUS’TAYDI

- CHP İL BAŞKANI AKTAY VE İLÇE BAŞKANI VARAL, TARSUS’UN OVA KÖYLERİNDE ZİYARET VE İNCELEMELERDE BULUNDU

- İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL: “HALKÇI BELEDİYECİLİKLE YERELDEN GENELE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ”

- MESKİ, ATGİRMEZ’İN 40 YILLIK ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR    

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Av. Adil Aktay ve Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Tarsus’a bağlı Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkii, Kargılı, Alifakı, Heleke, Egemen ve Aliağa Mahallesinde ziyaretlerde bulundu. CHP’li Başkanlar, MESKİ tarafından yürütülen altyapı çalışmalarını inceledi, yurttaşların görüş ve beklentilerini dinledi.

Büyükşehir Meclis üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, MESKİ Doğu İşletmeler Daire Başkanı Önder Yandımata, Tarsus Belediye Meclis Üyeleri Aydın Polat ve Yusuf Tıbık, il ve ilçe yöneticileri, Gençlik Kolları ve MESKİ idarecilerinin katılım gösterdiği gezi sırasında, taziye ziyaretlerinde de bulunuldu. 

Egemen’in içmesuyu, Kargılı, Alifakı ve Aliağa gibi mahallelerin açıktan akan sularının borularla tahliyesini içeriri onlarca çalışmayı sürdüren MESKİ projelerine yerinde bakıldı.

ATGİRMEZ’İN 40 YILLIK ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR

CHP heyeti önce Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde yapımı süren kanalizasyon hattı ve paket atıksu artırma tesisi çalışmalarını inceledi.

80’li yıllarda bölgeye gelen tarım işçilerinin yerleşmeye başlamasıyla kurulan ve sonra ki yıllarda aldığı göçle hızla büyüyen Günyurdu Mahallesi Atgirmez mevkiinde, altyapı sisteminin olmaması büyük sorun teşkil ediyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bölge halkından gelen talep üzerine söz vermesi ve ardından çalışmaları başlatmasıyla, Atgirmez’in on yıllardır süre gelen altyapı sorunu çözüme kavuşturulmuş olacak. 

Günyurdu Mahalle Muhtarı Seydi Kanar, vatandaşların umutla beklediği altyapının yapılıyor olmasından dolayı oldukça mutlu olduklarını kaydederek, Başkan Vahap Seçer ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

BAŞKANLAR, MUHTARLAR VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

CHP İl Başkanı Av. Adil Aktay, İlçe Başkanı Av. Ozan Varal ve beraberindeki heyet ardından sırasıyla Tarsus’a bağlı ovada yer Kargılı, Alifakı, Heleke, Egemen ve Aliağa mahallelerinde inceleme ve ziyaretler gerçekleştirdiler.

Muhtarlar ve mahalle sakinleri tarafından ilgi ile karşılanan CHP’li başkanlar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

İl Başkanı Adil Aktay, kıt imkanlara ve pandemi döneminde olunmasına rağmen CHP’li Belediye Başkanlarının, önceki dönemlerden gelen kara delikleri kapattıklarını, geçmişten kalan borç stoklarını 2 yıllık kısa sürede 1/3 oranında azalttıklarına dikkati çekti.

Borçları öderken hizmetlerde her hangi bir aksama olmadığına ve her mahalleye eşit hizmet götürüldüğüne vurgu yapan Başkan Aktay, “CHP’nin anlayışı ayrıştırma yapmadan hizmet götürmektir. Bizler için esas olan milletin iradesidir. Tarsus bizler açısından oldukça önemli. Bu nedenle ilgili birim amirlerimiz ve sayın yöneticilerimizle birlikte bu ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Hem Büyükşehir Belediyemizin ve hem de ilçe Belediyemizin hizmetleri her noktaya ulaşıyor. Önümüzdeki günlerde daha güzel hizmetleri sunacaklardır “ diye konuştu.

Alifakı Mahalle Muhtarı Ahmet Yağır, Heleke Mahalle Muhtarı Abdullah Benli, Egemen Mahalle Muhtarı Aydan Koyuncu ve Aliağa Mahalle Muhtarı Abit Bahçeci ile görüş alış-verişinde bulunan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal’da, CHP’li Belediyelerin halkın olanı, yine halka hizmet olarak sunduğunu kaydederek, “Türkiye maalesef, adaletten ekonomiye, sağlıktan eğitime kadar ciddi sıkıntılar yaşamakta. AKP iktidarının 19 yılın sonunda ülkeyi tek adam rejimine mahkum etmesinin faturasını toplumun tüm kesimleri acı bir şekilde ödüyor. Tabi ki karamsarlığa gerek yok. 2019 yerel seçimlerinde CHP’li başkanlarımızı göreve getirmenizle yakılan meşale, emin adımlarla yoluna devam ediyor, gelecek için ülke insanının umudu oluyor.

Bugün CHP’li Belediyelerin ortaya koyduğu performans, rantta değil, halka hizmeti ön planda tutan projeleri, yapılan anketlerde halkın büyük bölümünün takdirini topladığını gözler önüne sermektedir.

CHP’li kadrolar; demek ki yerelde başarılı olabiliyorsa, genelde de ülkeyi güzel, liyakatli ve disiplinli bir şekilde yönetebileceğini açık şekilde göstermektedir. 19 yılın sonunda geldiğimiz kara tablo bir mafya liderinin hükümete ayar vermesi oldu! Bizler haktan, hukuktan, adaletten yanayız. Bunu da böyle bilmenizi istiyoruz. Yeter ki bize destek verin” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ ve Tarsus Belediyesi’nin, hem merkez mahallelere, hem de bağlı mahallelere hizmet ve proje yatırımlarının tüm engellemelere rağmen sürdüğünü kaydeden Başkan Ozan Varal, “Günyurdu-Atgirmez mevkiinin yaşadığı altyapı sorunu MESKİ ekiplerimizin yoğun çalışmalarıyla tarihe kavuşuyor. Aynı şekilde diğer mahallelerimizin de yaşadığı içmesuyu veya açıktan akan suların borularla tahliyesi problemleri bir bir ortadan kaldırılıyor. Kısacası Halkçı Belediyecilikle yerelden genele emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

MESKİ Doğu İşletmeler Daire Başkanı Önder Yandımata ise ziyaret edilen mahallelerde yapılan çalışmalarla ilgili olarak verdiği bilgide, “Atgirmez’de kanalizasyon döşeme çalışmaları tamamlanmış olup paket atıksu arıtma tesisi imalatları ile yerleşim yeri içerisine yağmur suyu döşeme çalışmalarımız devam etmektedir.

Kargılı mahallesinde ise yerleşim yeri içerisinde bulunan açık toprak yağmur suyu kanallarının doğal yapısının bozulması su birikintisine neden olduğundan sinek ve koku şikayeti üzerine toplam 800 metre çeşitli çaplarda beton boru döşenerek açık drenaj kanalı ıslah edilmiştir. Aynı şekilde Alifakı Mahallesi'nde de koku ve sinek oluşumunu engellemek üzere yerleşim yeri içerisinde bulunan açık yağmur suyu drenaj kanalları yaklaşık 200 metre çeşitli çaplarda beton boru döşenmiştir. Halen çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Önder Yandımata, Aliağa Mahallesi'nde de yine 350 metre açık yağmur suyu drenaj kanalının kapatıldığını belirterek, “Heleke, Kelahmet, Ağzıdelik ve Çatalca mahallelerini besleyen mevcut içme suyu borumuzda 1500 metre çap büyütmesi çalışmamız başlatıldı. Bu sayede Heleke mahallesinde basınçtan dolayı olası yaşanan içme suyu sıkıntılarının önüne geçilecektir. Ayrıca bu çalışmalar tamamlandıktan sonra bugüne kadar içme suyu verilemeyen Egemen Mahallesi'ne yaklaşık 7 kilometre içme suyu iç şebeke döşenerek Berdan içmesuyu verilecek ve bu sayede kaliteli suya kavuşturulacaktır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER