Büyükşehir Hizmete Devam

Büyükşehir Hizmete Devam

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUS’TAKİ HİZMETLERİNE HER GEÇEN BİR YENİSİ EKLİYOR

- SUNAY ATİLLA ÜSTGEÇİDİNDE BULUNAN YAYA GEÇİDİ BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YENİLENEREK, MODERN HALE GETİRİLİYOR

- CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ, BORÇLANMA YETKİSİ VERİLMEMESİNE RAĞMEN HİZMETLERİNE KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”

Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Sunay Atilla Üstgeçidi yan tarafında kurulu bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan yaya geçidi Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç, Büyükşehir Meclis üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Tarsus Belediyesi Meclis üyeleri Gürbüz Günaştı ile Yusuf Ziya Ateş, parti ilçe yöneticileri Murat Çeliker ve Hasan Sel, yaya geçidi yenileme çalışmalarını yerinde incelediler.

Mevcut haliyle sık sık arıza vermesinden dolayı vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden olan yaya üst geçidinin tamamen yenileneceği projeyle ilgili olarak, teknik ekipten bilgi alan CHP’li yöneticiler, Tarsus’a ve Tarsuslulara yakışır, modern ve son teknolojiyi barındıran çift taraflı ve iki asansörlü üst geçidin, toplumun tüm kesimleri, ileri yaş almış ve engelli yurttaşlar tarafından kullanılacak olmasının sevindirici olduğunu kaydederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ilettiler. 

Burada değerlendirmelerde bulunan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Tarsus’ta yürüyen merdiven olarak tabir edilen, fakat ekonomik ömrünü tamamladığı için uzun zamandan bu yana halkımıza hizmet veremeyen ve adı yürümeyen merdivene çıkan bu merdivenin artık modern hale gelmesi adına çalışma başlatıldı. 

Burada engellilerin düşünüldüğü, kadınların, hamilelerin düşünüldüğü, asansör sisteminin uygulandığı, her türlü mevsim şartlarına uygun hale gelebilmesi için yenilenmesi ve sağlam olarak çalışmasını sürdürmesi gerekiyordu. Başkanımız sayın Vahap Seçer bununla ilgili proje hazırlattı. Her yaş grubundan, özel gereksinimli yurttaşlarımıza kadar herkesin rahatlıkla kullanabileceği proje hazırlattı. Çok kısa bir süre içerisinde hizmete açılacağını düşünüyoruz” dedi.

Pandemi döneminin yarattığı olumsuzluklara rağmen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetleriyle her zaman halkın yanında yer aldığını kaydeden Başkan Ozan Varal, “Büyükşehir Belediyemiz sosyal hizmetlerinin yanı sıra Tarsus’ta altyapı çalışmalarına da devam ediyor. Tarsus’ta İstiklal Caddesi, Zafer Caddesi, Adile Hala Caddesi, Altaylılar Mahallesi, Halitağa-Kelahmet-Egemen Grup yolu, birçok köyü birbirine bağlayan yollar yapılmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz, 2.5 yıldır Cumhur İttifakına mensup meclis üyeleri tarafından borçlanma yetkisi verilmemesine rağmen hizmetlerini aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’in Meclis’te de vurguladığı gibi, bu borçlanma keyfi olarak istenen bir durum değil. Bu borçlanma tamamen halkın yararına, yürüyen merdivenlerin, kaldırımların, asfaltın ve diğer altyapı hizmetleri için istenen bir talep. Öyle ki bizden önceki yönetimin almış olduğu borçlanmanın bugünkü şartlara bakmış olduğumuz zaman tefeci faizinden bir farkı olmadığı, borçlanma verilmemesinden kaynaklı olarak, ancak tefecilerin uyguladığı faiz cinsinden oranlarla yüksek faiz ödendiği bütün Mersin halkının malumunda. Bu bakımdan Başkanımız sayın Vahap Seçer’in önü kesilmesin, hizmetler engellenmesin. Burada kaybeden Mersin’de yaşayan halkımız olacaktır. Ben bu düşüncelerle başta Başkanımız sayın Seçer olmak üzere, burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç’ta, “Demiryolu hattı üzerindeki yaya geçidi, uzun yıllardır sorun yaşatıyordu. Tarsus’ta bu sorunu ortadan kaldırmak için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle, yürüyen merdiveni; engellilere uygun bir şekilde asansörüyle yeniliyoruz. Tarsus’a yakışanı yapıyoruz. Düzgün bir proje hazırlığı yapıldığı için zaman kaybı yaşandı. Bunu en kısa zamanda telafi ederek hizmete sunulacak. Hizmetlerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü ve Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Uyan’da, “Vatandaşlarımızın beklediği hizmet çok şükür ki Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’in talimatıyla ilgili birimlerce yapılmaya başlandı. Tarsuslu hemşehrilerimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Uzun süredir biliyorsunuz burada sıkıntılar yaşanıyordu, merdiven bir türlü çalıştırılamadı. Teknik sıkıntıları uzun süredir devam etmekteydi. İnşallah en kısa sürede yeni bir yürüyen merdiven Tarsuslu vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi.

Üstgeçit altında bulunan çarşıda esnaflık yapan ve aynı zamanda Tarsus Belediye Meclis üyesi olan Gürbüz Günaştı’da “Bu yürümeyen merdivenin daha öncesini bildiğimden dolayı, geçmiş dönemde de sıklıkla gündeme getirmemize rağmen sonuç alamamıştık. Yürümeyen merdiveni, yapılan çalışma ile yürüyen hale getireceğiz. Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz. Burada güzel bir esere sahip olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Üstgeçit altında bulunan Kıbrıs Çarşısı esnaflarından Celal Nenni’de, yaya üst geçidinin yenileme çalışmalarının başlamasından dolayı oldukça memnun olduklarını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER