Kadınlar Basketbol 1. Ligi

Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, Botaş maçında alınan galibiyetin sevinci yaşanıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, "Ligi 5. sırada bitirmek için Botaş maçı final niteliğindeydi. Kazandığımız için mutluyuz" dedi.

Kadınlar Basketbol 1. Ligi
Geçtiğimiz hafta sonu 'Güney'in Derbisi' olarak nitelendirilen Adana Botaş maçından 66-59 galip ayrılan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ligdeki 13. galibiyeti aldı. Ligde oynadığı 23 maçın 10'undan da mağlup ayrılan Mersin ekibi, topladığı 36 puanla 6. sırada yer alıyor. Bu hafta sonu evinde Konak Belediyesi ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı da kazanıp galibiyet serisi yakalamanın peşinde.

Botaş ile Konak Belediyesi maçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özcan, Botaş maçının kendileri açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Güney'in derbisi niteliğindeki maçı kazandığımız için mutluyuz. 5.'lik iddiamızı devam ettirmek için bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yoktu. Hafta içinde çalıştığımız gibi rakibin skorerlerine iyi savunma yapıp, hücumda da etkili olunca maçı kazandık. Galibiyetten dolayı teknik ekibi ve oyuncularımı tebrik ediyorum. Hedefimiz ligde kalan diğer maçları da kazanıp, Play-off için avantaj sağlamak olacaktır" diye konuştu.

Konak Belediyesi maçıyla ilgili de Özcan, "Rakibimiz ligde bulunduğu konumu hak etmiyor. Çünkü çok kaliteli oyunculardan kurulu, ciddi bir ekip. Biz bunun bilinci ile maçın hazırlıklarına başladık. Her ne kadar maçın favorisi biz olsak bile rakibimizin bu hayati önem taşıyan maçtan galip gelmek için elinden geleni yapacağını biliyoruz. Her maçta olduğu gibi bu maça da iyi konsantre olup çıkarsak maçı kazanırız. Maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER