Bağımlılığa Karşı Mücadele

Yeşilay Mersin İl Temsilcisi Ahmet Nas, Türkiye’de yılda 2,3 milyon insanın alkol yüzünden öldüğünü, bunların 320 bininin 29 yaş altı olduğunu belirtti. Alkole başlama yaşının 11’e düştüğünü de ifade eden Nas, bağımlılıkla mücadele kararlı olduklarını kaydetti.

Bağımlılığa Karşı Mücadele
Yeşilay Haftası kapsamında İl Temsilciliği tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. İl Temsilcisi Nas, yazılı bir açıklamaya yaparak, etkinlikler ve çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Yeşilay Haftası’nın her yıl 1- 7 Mart tarihleri arasında kutlandığını belirten Nas, Yeşilay’ın, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve özellikle gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bir kurum olduğunu ifade etti. Etkinlikler çerçevesinde Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan, AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Suphi Öner Öğretmenevi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini bilgisini veren Nas, ayrıca kurum ziyaretleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Büyük alışveriş merkezlerinde stant açarak halka alkol, sigara ve uyuşturucu madde bağımlığı ve zararları hakkında bilgiler içeren broşürler dağıttıklarını anlatan Nas, trafik polislerinin de araç sürücülerine bu broşürlerden verdiklerini aktardı.


Alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının hızla arttığına dikkat çeken Nas, toplumun alkol, uyuşturucu ve sigara bağımlılığından kurtarılmasının bilimsel çalışmalar ve kurumların birlikte çalışmasıyla mümkün olacağının altını çizdi. Nas, “Ülkemizde yılda 2,3 milyon insan alkol yüzünden ölmektedir ve bunların 320 bini 29 yaş altındadır. Alkolün kullanım yaşı 11’e, sigaraya başlama yaşı 10’a, uyuşturucuya başlama yaşı da 12’ye düştü. Bağımlılıkla mücadelede kararlıyız ve bunu başarmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER