Bendtner'e şok! 6 ay ceza aldı!

Alkollü bir şekilde ters yönde araç kullanırken yakalanan Nicklas Bendtner, milli takımdan 6 aylığına men edildi.

Bendtner'e şok! 6 ay ceza aldı!

Danimarka Futbol Federasyonu, alkollü bir şekilde ters yönde araç kullanan Nicklas Bendtner'i, milli takım formasına 6 ay süre boyunca hasret bırakacak.

İki gün önce Kopenhag'da alkollü bir vaziyette araç kullanan ve buna ek olarak ters yönde seyreden Bendtner, polisler tarafından durdurulmuş ve gözaltına alınmıştı.

Juventus'un forveti, konunun ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Olaylı bir durum değildi ama tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Böyle bir harekette bulunmamam gerekirdi." ifadeleriyle özür dilemişti.

Federasyon acımadı

Fakat Danimarka Futbol Federasyonu, resmi internet sitesi aracılığıyla bir açıklama metni yayımlarken, Bendtner'in sorumsuz davranışından ötürü 6 ay boyunca milli takıma alınmayacağını duyurdu.

Metinde, "Milli takımda yer alan tüm oyuncuların davranışı, yasalara ve toplum kurallarına uygun olmalıdır. Oyuncumuza, milli takımdan uzak kalacağı bu süre boyunca kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini ilettik. Teknik direktörümüzün de hemfikir olduğu şekilde, Bendtner bu süre içerisinde milli takıma çağrılmayacaktır." ifadelerine yer verildi.

Nicklas Bendtner, daha önce, Euro 2012'de gol attıktan sonra formasını çıkarıp bir bahis şirketinin reklamını yaptığı gerekçesiyle UEFA tarafından cezalandırılmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER