Askeri hastanelerde yaşlılara bakım hizmeti

Ruh sağlığı yerinde olup, bulaşıcı hastalığı olmayan, yatağa bağımlı ya da fiziksel ve zihinsel gerilemeler nedeniyle özel ilgi, destek ve koruma gerektiren hak sahibi yaşlı ve kimsesizlere, askeri hastanelerde rehabilitasyon ve bakım hizmeti verilecek.

Askeri hastanelerde yaşlılara bakım hizmeti

Bazı Askeri Hastanelerde Döner Sermayenin İşletilmesine ve Hizmetlerden Yararlanacaklara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle yönetmeliğin tanımlar başlıklı üçüncü maddesine, ''Tam bakım (rehabilitasyon ve bakım): Ruh sağlığı yerinde olup, bulaşıcı hastalığı olmayan, yatağa bağımlı ya da fiziksel ve zihinsel gerilemeler nedeniyle özel ilgi, destek ve koruma gerektiren yaşlı ve kimsesizlere verilen hizmeti'' bendi eklendi.

Yönetmeliğin ''Özel Bakım Veren Askeri Hastanelerde veya Özel Bakım Merkezlerinde Teşkil Edilecek Kurullar'' başlıklı bölümünün ''Değerlendirme Kurulu''na ilişkin maddesine de ek yapıldı. Böylece, özel bakım veren askeri hastanelerde veya özel bakım merkezlerinde baştabibin veya özel bakım merkezi başkanı başkanlığında, başkan yardımcısı, görevli uzman tabipler, başhemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist ve uğraş tedavi uzmanlarından oluşan değerlendirme kurulunun görevlerine ''özel bakım merkezinden yararlanmakta olan hak sahibi personelden, tam bakıma ihtiyacı olduğu sağlık raporu ile belgelendirilenlerin, tam bakım bölümüne geçirilmesine karar vermek'' de katıldı.

Öte yandan, hak sahibinin özel bakım merkezine kabul edilmesi halinde, noterden tasdikli hastane veya özel bakım merkezi yemek ve yatak ücreti veya aidatlarını ödeyeceğine dair taahhütname alınacak.

Yönetmelikte, hak sahibi ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli olan subay, askeri memur, astsubay, uzman jandarma çavuş, uzman erbaşlar ile bunların 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 69'uncu maddesinde belirlenen, kimsesiz olup da devamlı bakım ve gözetime muhtaç eş, usul, füruu ile erkek ve kız kardeşleri'' olarak tanımlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER