Kırkı Çıkmadan Ameliyat Oldu

Medical Park Hastanesi’nde Dünyaya Gelen Ege Şan, Emdiği Anne Sütünü Mide Çikişindaki Darlık (pilor Stenozu) Nedeniyle Her Seferinde Çikarmaya Başlayınca, Henüz 37 Günlükken Ameliyat Oldu.

Kırkı Çıkmadan Ameliyat Oldu
Mersin’in Tarsus ilçesinde dünyaya gelen Ege Şan, emdiği anne sütünü mide çıkışındaki darlık (pilor stenozu) nedeniyle her seferinde çıkarmaya başlayınca, henüz 37 günlükken ameliyat oldu. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cemal Parlakgümüş’ün gerçekleştirdiği ameliyatın ardından sağlığına kavuşan minik Ege taburcu edildi.
Gökhan-Duygu Şan çiftinin ilk çocukları olan Ege Şan, 30 Ocak 2016 tarihinde Medical Park Tarsus Hastanesi’nde doğduktan yaklaşık 20 gün sonra anne sütünü her seferinde kusmaya başladı. Kusmaları nedeniyle 1 kilo kaybeden minik bebeği, ailesi 36 günlükken yeniden hastaneye götürdü. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cemal Parlakgümüş, yaptığı ultrason incelemesinde bebeğin mide çıkışında darlık belirledi. Bunun üzerine piloromiyotomi ameliyatı kararı alındı.
AYNI GÜN BESLENEBİLDİ
Op. Dr. Parlakgümüş ve ekibi, minik Ege’yi henüz 37 günlükken açık yöntemle ameliyat etti. Açık yöntemle yapılan ameliyatla, küçük bebeğin midesi ile oniki parmak bağırsağının birleştiği yerdeki kalınlaşmış kas tabakası, bağırsak zedelenmeden açıldı. Böylece mideden bağırsağa geçiş sağlandı. Bağırsak zedelenmediği için aynı gün minik hasta beslenmeye başladı. Küçük Ege, hastaneden ise ertesi gün taburcu edildi.
SIK SIK KUSUYORSA DİKKAT
Çocuklarının sağlığına kavuşmasıyla rahat bir nefes alan Gökhan-Duygu Şan çifti, önce çok korktuklarını ancak ameliyatın ardından Ege’nin beslenmeye başlamasıyla kaygılarından kurtulduklarını söyledi. Op. Dr. Cemal Parlakgümüş ise aileleri uyararak, “Bu hastalığın en büyük belirtisi, beslenmeden hemen sonra ya da bir süre geçince bebeğin yediklerini safrasız olarak kusmasıdır. Reflü ile karıştığı için bu hastaların çoğunun geç teşhis edilir ve tedavileri daha zor olur. Bu hastalık, yeni doğan döneminde görülen cerrahi hastalıklar arasında 2’nci sıradadır” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER