Erdemli’de Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile KOSGEB Mersin Merkez Müdürlüğünün işbirliğindeki ’Girişimcilik’ eğitimine katılan girişimcilere sertifikaları törenle verildi.Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen törende...

Erdemli’de Girişimciler Sertifikalarını Aldı
Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile KOSGEB Mersin Merkez Müdürlüğünün işbirliğindeki ’Girişimcilik’ eğitimine katılan girişimcilere sertifikaları törenle verildi.
Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen törende konuşan oda başkanı Orhan Sarı, Türkiye’nin genç ve enerjik nüfusa sahip olmasından dolayı yeni iş kollarına ve istihdama ihtiyacın bulunduğunu, bu nedenle de hem odaları hem de KOSGEB’in girişimcilerin önünü açmak amacıyla bu kursları düzenlediğini belirtti.
Girişimci eğitimi kurslarına özellikle gençlerin büyük ilgi göstermeye başladığını ifade eden Sarı, bu kurslarının yeni iş yeri açmak isteyenler için büyük fırsat olduğunu söyledi.
KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Danyal Peker de yaptığı konuşmada, yeni iş yeri açmak isteyen genç girişimcilerin kendilerine danışmadan iş yeri açmamalarını istedi.
Girişimcilik kurslarına özellikle son bir yıl içinde büyük bir ilginin olduğunu anlatan Peker, geçmişte girişimcilere istenilen desteğin verilemediğini ancak 2010 yılından bu yana bir sistematiğe bağlanarak 50 bin lirası geri ödemesiz 100 bin lirası da geri ödemeli olmak üzere toplam 150 bin liraya kadar desteklerin verilmeye başladığını söyledi.
Konuşmaların ardından kursa katılanlara sertifikaları verildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER