Başkan Kocamaz, Atatürk’ün Mersin’e Gelişinin 93. Yılını Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bir Mesaj Yayınlayarak, 17 Mart Atatürk’ün Mersin’e Gelişinin 93. Yıl Dönümünü Kutladı.

Başkan Kocamaz, Atatürk’ün Mersin’e Gelişinin 93. Yılını Kutladı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 93. yıl dönümünü kutladı.
Başkan Kocamaz, 17 Mart Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 93. yıl dönümü kapsamında yarın düzenlenecek törenler öncesinde bir mesaj yayınladı. Kocamaz mesajında, “Anadolu topraklarının, ilanihaye yüce Türk Milleti’ne ait olduğunun tarihe kan bedeli ile yazılmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 93. yılında Ulu Önderimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.
Tarihinde sayısız zafere imza atmış olan Türk Milleti’nin, 20’nci yüzyılın sonlarında emperyalistler tarafından tarih sahnesinden silinerek, esaret altında yaşamaya mecbur edilmek istendiğini belirten Kocamaz, “Tarihin hiçbir devrinde esaret altında yaşamamış olan Türk Milleti’nin 20’nci yüzyıldaki bağımsızlık meşalesini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yakmış ve imkansızlıklar içerisinde Türk Milleti’nin bağımsızlığını mümkün kılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’nin son deminde Cumhuriyet’in ilanından aylar öncesinde Mersin’e gelerek Toroslar’daki Yörüklerin kıt imkanlar içerisinde önce İngilizlere daha sonrasında ise Fransızlara karşı verdiği mücadeleye tanık olmuştur. Atatürk’ün yakmış olduğu bağımsızlık meşalesi Gözneli Gök Mehmet’in ve Tarsuslu Adile Hala’nın ellerinde yükselmiştir. Vatanımıza ve milli bütünlüğümüze yönelik saldırıların arttığı bu dönemde ihtiyacımız olan milli birlik ve beraberlik ruhu şanlı tarihimizde bulunmaktadır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunmasını namus bilip kadın erkek, genç yaşlı, demeden yekvücut olarak vatanın tek bir karış toprağına dahi düşman çizmesi bastırmamak adına canlarını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER