VALİ GÜZELOĞLU GÜLNAR’I ZİYARET ETTİ

MERSİN VALİSİ HASAN BASRİ GÜZELOĞLU: “MERSİN BÜYÜK YATIRIMLARA KONU OLDU

VALİ GÜZELOĞLU GÜLNAR’I ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin’de yaşanan sorunların Valilik bünyesinde çözüleceğini, büyük problemlerin ise Ankara’ya Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a iletileceğini ifade ederek, bu sayede hızlı bir ivme ile birlikte Gülnar ve Mersin’in daha iyi bir geleceğe taşınacağını söyledi.
Vali Güzeloğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Gülnar’ı ziyaret etti. İlçe halkı tarafından karşılanan Güzeloğlu, yeni atanan İlçe Kaymakamı Tekin Dundar ve yeni atanan Cumhuriyet Savcısı Murat Özgen’i de makamlarında ziyaret ederek, başarılar diledi. Güzeloğlu, daha sonra Gülnar Halk Kütüphanesi’nde ilçe halkı ile bir araya geldi.
Kaymakam Dundar’ın ilçe ile ilgili bilgi vermesinin ardından konuşan Vali Güzeloğlu, il genelindeki bütün ilçeleri il müdürleri ve daire amirleri ile birlikte gezdiklerini belirterek, “Vatandaşlarımızla birlikte olmak ve meseleleri yorumlamak adına gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, yapılan yatırımları adım adım izliyoruz” dedi.
Mersin’de yaşanan sorunların Valilik bünyesinde çözüleceğini, büyük problemlerin ise Ankara’ya Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a iletileceğini dile getiren Güzeloğlu, bu sayede hızlı bir ivme ile birlikte Gülnar ve Mersin’in daha iyi bir geleceğe taşınacağına dikkat çekti. Mersin’in, Türkiye’nin tarım kenti olduğunun altını çizen Güzeloğlu, “Kentimiz; havalimanından ulaşım altyapılarına, Organize Sanayi Bölgesi’nden (OSB) tarım ve tarıma dayalı yatırımlara kadar büyük yatırımlara konu oldu. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında, sadece yatırımın yapıldığı yer değil yatırıma konu olan bölgenin çevresi de artılardan yararlanacaktır. Yatırımlar kazanç, iş ve istihdam anlamı taşımaktadır” diye konuştu.
“MERSİN’E CİDDİ YATIRIMCI TALEBİ OLDU”
Yapılan ve yapılacak yatırımlara da değinen Güzeloğlu, Gülnar’ın bağlantı yollarından başlayarak ulaşımın, erişimin ve tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi ile bunlara bağlı olarak zenginlikleri gelişim süreciyle ilişkilendirmek zorunda olduklarının altını çizdi. Mersin-Antalya arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Akdeniz Sahil Yolu’nun 2013 yılı sonunda tamamlanacağını kaydeden Güzeloğlu, Mersin-Karaman-Konya Bağlantı Yolu’nun da aynı tarihte bitirilmesinin hedeflendiğini vurguladı. Bu çalışmanın ve buna dönük yatırımın gerçekleşmesinde Gülnar da dahil 1 milyon ek konaklama olacağına işaret eden Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Yatırımların yapıldığı beldeler, üretim yapan insanlarımızın ürettiği ürünlerin pazarlarda doğrudan yer almasına katkı sağlayacaktır. İlimizin gelişmesini sürdürmesi adına önemli bir çalışma olarak gördüğümüz Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temelini 1 ay içerisinde atacağız ve 20 aylık kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. 2023 hedeflemesinde hayata geçirilecek olan hızlı tren projesi de Karaman, Mut ve Silifke üzerinden Mersin’e ulaşacak. Altyapılarımız tamamlandıkça turizm ve sanayi yatırımları da talebe konu olacaktır. Tüm bunların yanında Mersin, geçtiğimiz günlerde Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Teşvik Paketi kapsamında 3’ncü, OSB ise 4’ncü bölge teşviklerinden yararlanacaktır. Durum böyle olunca ilimize ciddi yatırımcı talebi oldu. Bu gelişme Gülnar’a iş, aş ve istihdam demektir.”
Söz konusu projeler tamamlandığında Gülnar’da ve Mersin’de üretilen tarım ürünlerinin 3 saat gibi kısa bir sürede körfez ülkelerine gideceğinin altını çizen Güzeloğlu, bu noktada üreticilere de kaliteli ürün yetiştirmek ve ürünleri pazarın istediği şekilde ambalajlamak gibi önemli görevler düştüğüne vurgu yaptı. Gülnar’ın doğası ve güzellikleri ile yaşanılacak bir yerleşim birimi olduğunu söyleyen Güzeloğlu, “Felsefemizin özünde insana hizmet var. Hizmete konu olan herkese de ulaşacağız. Yakın bir zamanda Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan ile birlikte ilçelerimizi tekrar gezeceğiz” ifadelerini kullandı.
Güzeloğlu, konuşmasının ardından mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların sorunlarını dinleyerek, çözümü noktasında yetkililere talimat verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER