‘NÜKLEERE HAYIR’ İMZA KAMPANYASI

NÜKLEERE HAYIR’ İMZA KAMPANYASI NÜKLEERE HAYIR’ KAMPANYASINDA İLK İMZA MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI YILDIRIM’DAN GELDİ

‘NÜKLEERE HAYIR’ İMZA KAMPANYASI

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu üyeleri merkez ilçe Mezitli Belediyesi önüne ‘Nükleere Hayır’ standı kurdu. İlk imzayı atan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım da ‘Nükleere Hayır’ kampanyasına destek oldu.
Stant açılışına Yıldırım’ın yanı sıra Mezitli CHP İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Yıldırım, Mersin’in Gülnar İlçesi’ne bağlı Akkuyu bölgesine kurulması planlanan nükleer santralin engellenmesi için vatandaşları imza kampanyasına desteğe çağırdı. Akdeniz gibi bir yerde nükleer santrallerin tek çözüm olmadığına dikkat çeken Yıldırım, Akdeniz ve çevresinin güneş enerjisinden daha fazla yararlanma imkanına sahip olduğunu, güneş enerjisinden yararlanılmak için neler yapılabileceğinin tekrar düşünülmesi gerektiğini söyledi.
Nükleer santral yapılması planlanan Akkuyu bölgesinin deprem kuşağında yer aldığını söyleyen CHP İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz da “Geçtiğimiz günlerde Akkuyu çevresinde küçük bir deprem oldu. Önümüzdeki günlerde daha büyük depremlerin oluşmaması için hiçbir neden yok. Nükleer santralin yapılması halinde, Akkuyu’da olabilecek depremler de bölgede ve Türkiye genelinde felaketlere yol açabilir” dedi.
Konuşmaların ardından Akkuyu’da nükleer santral kurulmaması yönünde başlatılan kampanyada Başkan Yıldırım ilk imzayı attı. Daha sonra vatandaşlar da nükleere karşı sloganlar atarak imza kampanyasına destek oldular.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER