Mersin'de Seyyar Satıcıların Atlarını Diri Diri Yaktılar

Mersin'de seyyar satıcılara ait 3 at, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce üzerlerine benzin dökülerek yakıldı. Vücutlarında ağır yanıklar oluşan atlar, veteriner hekim kontrolü bekliyor.

Mersin'de Seyyar Satıcıların Atlarını Diri Diri Yaktılar

Edinilen bilgiye göre, Şevket Sümer Mahallesi 155. cadde üzerinde bulunan bir ahıra, önceki gün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırı düzenlendi. Ahırın penceresini kırarak içeriye giren şahıslar, 3 attan 2'sinin üzerine benzin dökerek yaktı. Bugün yine aynı yerden ahıra giren kişi veya kişiler diğer atın üzerine de benzin döküp yaktı. Çevredeki vatandaşlarca söndürülen atların vücutlarında ağır yanıklar oluştu. Olay yerine çağrılan polis ekipleri, soruşturma başlattı.

At sahiplerinden seyyar satıcı Hasan Kaya, arkadaşları Nezir Ekinci ve Hacı Ekinci ile atlarıyla halden aldıkları sebze ve meyveleri at arabasıyla satarak geçimlerini sürdürdüklerini söyledi. Atlara yönelik ilk saldırının 2 gün önce meydana geldiğini söyleyen Kaya, 'Hiç kimseyle bir problemimiz yok. Atlardan ne istediler bilmiyoruz. Bu atlar sayesinde evimize ekmek götürebiliyor, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayabiliyorduk. Atların ağzı var, dili yoktu. Bu hayvanlardan nieistediler. Bunu yapanlar insan olamaz. Bizimle problemi olan insanlar, keşke gelip bize dertlerini anlatsalardı. En azından biz de hatamızı bilirdik" dedi.

Önceki gün düzenlenen saldırıda ahırda bulunan koşu takımlarının da çalındığını anlatan Kaya, "Veteriner çağırıp hayvanları kontrol ettirmek istiyoruz. Ama veteriner çağıracak maddi durumumuz yok. Hayvanların yaralarını sarabilmek için, atlara yanık yağı sürdük. Onlar ölürse biz ne yapacağımızı da bilmiyoruz. Şu an için dua edip bir an önce atların sağlıklı hale gelebilmesini bekliyoruz. Atları bu hale getirenlerin bulmalarını istiyoruz" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER