VALİ GÜZELOĞLU’DAN GENÇ PİYANİSTE DESTEK SÖZÜ

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, genç yaşta büyük bir başarıya imza atarak, ABD’deki Berklee College Of Music’te eğitim almaya hak kazanan piyanist Cem Oslu’ya her türlü desteği vereceklerini söyledi.

VALİ GÜZELOĞLU’DAN GENÇ PİYANİSTE DESTEK SÖZÜ

12 yaşında piyano çalmaya başlayan, 13 yaşında da Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne girmeye hak kazanan Cem Oslu, Annesi Hülya Oslu ile birlikte Vali Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette aldığı müzik eğitimiyle ilgili olarak Güzeloğlu’na bilgi veren Oslu, “12 yaşında piyano çalmaya başladım. Sonrasında ise 13 yaşında Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde burslu olarak 5 sene eğitim aldım. Avusturyalı ünlü piyanist Roland Batik ile birlikte 2 sene boyunca çalışmalarımı sürdürdüm. Ocak ayında ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Boston eyaleti Massachusetts vilayetinde bulunan Berklee College Of Music’de eğitim almaya hak kazandım” dedi.
Okul tarafından sağlanan bursun yetersiz kaldığını aktaran Oslu, Güzeloğlu’ndan yardım talebinde bulundu.
Güzeloğlu’nun, Oslu’ya Türk Kültürü’nü içeren çalışmalar yapması gerektiğini söylemesi üzerine, Viyana’da gerçekleştirdikleri projeyi anlatan Oslu, Güzeloğlu’na Kasım ayında gerçekleştirilen bir türkü çalışmasının internette yer alan videosunu izletti.
Başarılı genç piyanisti tebrik ederek, başarılarının devamını dileyen Güzeloğlu da Oslu’nun Mart ayında başlayacak olan okuluna gitmesini, gerekli desteğin verileceğini bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER