CHP'li Muhtarları Tehdit Etmekten vazgeç

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Sayın Adil Aktay Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın CHP'li muhtarlara yönelik tehditler yaptığını söyleyerek bir basın açıklaması yaptı.

CHP'li Muhtarları Tehdit Etmekten vazgeç

Cumhuriyet Halk Partisi CHP il başkanı adil aktay seçim çalışmaları sırasında Ekonomi Bakanı Lütfi Elvan'nın bazı Chp'li muhtarları arayarak CHPye seçim çalışmalrında destek verdikleri için tehtidlerde bulunduğunu iddia ederek konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Adil Aktayın yaptığı açıklamada, 

24 Haziran seçimleri yaklaştıkça, iktidarın içine düştüğü korku ve telaşın yeni örneklerini görüyoruz.

Sayın Erdoğan'ın, partisinin kapalı toplantılarında, sandık kurullarında çoğunluğu ele geçirme, "seçimi başlamadan bitirme" planları yapmakta olduğunu hep birlikte gördük, izledik.

AK Parti, Mersin'de de "seçimi başlamadan bitirme" hayalleri kuruyor. Bu boş hayalin Mersin sorumluluğunu Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Sayın Lütfi Elvan üstlenmiş durumda.

Sayın Elvan'ın son günlerde, Cumhuriyet Halk Partili muhtarları ve üyemiz olmamakla birlikte, bu seçimde Sayın Muharrem İnce'yi ve partimizi destekleme kararlılığındaki pek çok muhtarı telefonla aramak hevesine kapıldığı görülüyor. Sayın Elvan'ın milletvekili adayı sıfatıyla muhtarlarla iletişim kurmasından ve onlardan oy istemesinden ancak memnun olurduk.

Ne var ki Sayın Elvan, oy istemiyor, arkasındaki iktidar gücünü istismar ederek, gözdağı ve tehdit yoluyla, değerli muhtarları etkilemeye, baskı altına almaya çalışıyor. Bir aday ya da bir bakan olarak değil, adeta bir tehditçi, bir "gözdağı elçisi" gibi davranıyor. Çok sayıda muhtarımız bu durumdan rahatsızlık duyduklarını ve bu tehditkâr tavırları Sayın Elvan'a yakıştıramadıklarını belirttiler.

Başkalarını korkutmaya kalkanlar aslında kendi içlerindeki korkuları bastırmaya çalışanlardır. Bu, psikolojide de siyasette de böyledir. Sayın Erdoğan'ın içine düştüğü kaybetme korkusu görülüyor ki AK Partili yöneticileri de esir almış durumda. Ancak müsterih olsunlar; korkacak bir şey yok. Seçimler kazanılır da kaybedilir de... Yeter ki dürüst ve temiz bir rekabet içerisinde yarışma olgunluğu gösterilsin; vatandaşın gözündeki itibar kaybedilmesin...

Sayın Lütfi Elvan'ın bundan böyle bu demokratik olgunlukla davranacağını ve sergilemekte olduğu yanlış tutumdan vazgeçeceğini ummak istiyoruz... diyerek sözlerinin tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2018, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER