Mavi Kamp Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2'nci Dönem Mavi Deniz Kampı, Mersin Yıldırım Beyazıt, 23 Nisan ve Maliye Gençlik Kampı bünyesinde başladı.

Mavi Kamp Başladı

29 Haziran-05 Temmuz 2018 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaz döneminde gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerine yönelik olarak açılan ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yıldırım Beyazıt, Maliye ve 23 Nisan Kamp Merkezlerinde başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 12-13 yaş arası 977 genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından görevlendirilen Lider ve Program sorumluları nezaretinde altı gün boyunca yazın ve denizin tadını çıkartacak, çeşitli etkinliklere katılacak. Gençler kamplarda, deniz ve güneşin tadını çıkarmanın yanı sıra gençlere yönelik El sanatları, Milli Manevi değerler, Sokak Oyunları, Bisiklet, Tiyatro, Müzik, Resim, El Sanatları, Halk Oyunları, Deniz ve Sportif Aktivitelerin yanı sıra tarihi ve kültürel gezilere katılarak vakit geçirerek, Mersin'i gezip tarihi ve önemli mekanlarını görme fırsatı bulacak.

Gençlere Kamp süresi boyunca Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 50 kamp liderinin yanı sıra 12 program sorumlusu eşlik edecek. Her yıl gençleri dönemsel olarak deniz kamplarında ağırlayan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kamp Merkezlerinde kampa giren gençler seminer, gezi ve diğer faaliyetlerle de kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor.

2'nci Dönem Mavi Deniz ve Sosyal Uyum kamplarını ziyaret eden Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik ve İzcilik Dairesi, Daire Başkanı Sezai Zorba ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, kamplarda bulunan gençlerle sohbet ederek, yapılan turnuvalarda dereceye giren gençlere ödüllerini verdiler. Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından yeni ufuklara yelken açmaları sağlanıyor.

29 Haziran-5 Temmuz 2018 tarihlerinde 2'inci Dönem ile başlayan Mavi Deniz Kampı 10-16 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak olan 10'uncu Dönem  ile sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER