Büyükşehir'den Haşere Temizliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Merkezde yapılan ilaçlama çalışmalarının yanı sıra yaylalar ve köylerde de ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir'den Haşere Temizliği

Haşere ve zararlılarla mücadele çalışmalarını yıl boyunca sürdüren Büyükşehir Belediyesi yaz aylarının gelmesi ile birlikte gerekli önlem alınmazsa çoğalan sivrisinek, karasinek, kene, fare, hamamböceği, larva ve uçkunla mücadele çalışmalarını sıklaştırdı.

200 bin noktada ilaçlama

Uzman ekipler tarafından tüm ilçelerde sokak sokak yapılan kontroller sonucu yaklaşık 200 bin noktada karasinek, sivrisinek ve larva üreme noktası tespit edildi. Tespit edilen bu noktalar periyodik olarak ilaçlanıyor. Kamuya açık alanlarda üreme noktaları belirlenip, müdahale edilirken, özellikle sivrisineklerin ürediği durgun suların ilaçlanmasına önem veriliyor.

4’ü merkez, 9’ü kırsal toplam 13 ilçe ve bağlı mahallelerde, 379 personel ve 103 araçla ilaçlama çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerdeki durgun sular, fosseptikler, rögarlar, dere yatakları, menfezler, sulama havuzları, içerisinde su toplayan bodrum katları, ahıl, ağır ve gübrelik alanlar, su birikintileri, çöp konteynırları, çöp toplama istasyonları, sulama havuzları, kanallar gibi sineklerin üreme ve konaklama noktalarını ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, ilaçlama çalışmaları sırasında ULV cihazları, sırt atomizerleri, sırt pompaları,   termal fog ve mist blower araçları kullanıyor.

İlaçlamada ergin (uçkun) mücadelesi gün batımında açık alanlarda yürütülürken, geceleri ise periyodik olarak yerleşim alanlarında ULV araçlarıyla yapılıyor. Zararlı vektörlerin üreme alanlarını tespit ederek ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiren ekipler vatandaşlardan gelen şikâyetleri ve talepleri de değerlendirerek yerinde müdahalelerde bulunuyor

Vatandaşların yapması gerekenler

Büyükşehir Belediyesi, zararlı vektörlerle mücadele ederken vatandaşları da bazı önemli konularda duyarlı olmaya çağırdı. Yetkililer özellikle işyeri ve evlerde evsel atıkların poşetlenerek belirlenen saatlerde dışarı çıkarılması gerektiğini belirtti.

Vatandaşların yaşadıkları alanda bulunan yüzme ve süs havuzları, bodrum katları, bahçede bulunan varil benzeri su bidonlarında bulunan ve kullanılmayan suların belirli aralıklarda tahliye etmesi gerektiğinin altını çizen yetkililer, bahçelerde aşırı sulama ve otlamanın önüne geçilmesinin de karasinek ve sivrisinekle mücadele konusunda önemli olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi rutin olarak gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmaları ile insan sağlığını tehdit eden ve hastalık oluşumuna neden olan etmenleri ortadan kaldırırken, sağlıklı ve yaşanabilir bir Mersin oluşturuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER