Yollar Vatandaşa Mezar Olmamalı

Mersin Baro Başkanı Toroslar Gözne Arslanköy yolunda yaşanan ölüm kaza sonrası bir açıklama yaptı.

Yollar Vatandaşa Mezar Olmamalı

YEŞİLBOĞAZ: “VATANDAŞLARA MEZAR OLAN YOLLAR UNUTULMAMALI”

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin’in Toroslar ilçesi Gözne Arslanköy kavşağında tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybetmesi ve çok sayıda vatandaşın yaralanmasında, yetkililerin yolları güvenli hale getirememesinin çok büyük payı olduğunu söyleyerek, “Yoğun olarak kullanılan, her yıl ölümlü ve yaralamalı birçok kazanın yaşandığı Gözne-Arslanköy yolu genişletilerek, bariyerler ile daha güvenli hale getirilmelidir. Kazanın meydana geldiği viraj sürekli kazalara sebebiyet vermektedir. Bu virajlarla ilgili önlemlerin alınmasını istiyoruz. Türkiye’de kilometrelerce duble yollar yapılırken, vatandaşlara mezar olan yollar unutulmamalı. Yetkililer sesimize kulak vermeli” dedi.

“YETKİLİLER SESİMİZE KULAK VERMELİ”

Açıklamasında, özellikle yaz aylarında tarım işçilerinin ve yazlıkçıların yoğun olarak kullandığı, Gözne-Arslanköy yolunun, bölge halkını tedirgin ettiğini belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Kazanın meydana geldiği viraj sürekli kazalara sebebiyet vermektedir. Bu virajlarla ilgili önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bazı yerlerde iki arabanın dahi yan yana geçemeyecek kadar yolların dar olması, o bölgece sürekli kazalara, ölüm ve yaralanmalara sebep olmaktadır. Vatandaşlar, şoförler tehlikelerle boğuşuyor. Yetkililer bu yol için bir an önce harekete geçmelidir. Bizim istediğimiz, bu yolda daha fazla can kaybı yaşanmadan, genişletme çalışmaları yapılması, yolların daha güvenli hale getirilmesidir. Bu yolda birçok can yok olup gitti, birçok çocuk öksüz ve yetim kaldı, birçok yuvaya ateş düştü. Türkiye’de kilometrelerce duble yollar yapılırken, vatandaşlara mezar olan yollar unutulmamalı. Yollar daha fazla mezar olmasın. Yetkililer sesimize kulak vermeli.

Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2018, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER