CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ İNCE SİLİFKE'DE

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Günlük kahvehane politikasıyla bir Başbakan'ın, uluslararası bir kuruluşa o tarzda bir meydan okuması doğru değil"dedi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ İNCE SİLİFKE'DE

CHP Mersin Milletvekili Alirıza Öztürk ve beraberinde partililerle birlikte Silifke ve Atayurt'ta hali gezerek esnaflara hayırlı işler temennisinde bulunan İnce, hal ziyaretinde bol bol domates yedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin kredi notu görünümünü 'durağan'a indiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'ye yüklenmesini değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Uluslararası kuruluşlarla ve Türkiye'nin uluslararası politikalarını belirlerken içe yönelik Türkiye'nin günlük siyasetine yönelik çıkışlarla dış politika götürülmez. Böyle bir uluslararası kuruluşa posta koymak devlet adamlığı değildir. Bunlar ucuz numaralardır, bu 'one minute' çıkışıdır. Başbakan,
'kimseye bunu inandıramazsınız, yemezler' diyor ya; bence Türk milletinin de başbakana şunu demesi lazım 'senin bu yaptığını asıl yemezler'. Uluslararası kuruluşu bir Başbakan o tarzla eleştirmez. Verileri ortaya koyar, dayanaklarını ortaya koyar savunmasını yapar. Günlük kahvehane politikasıyla bir Başbakan'ın, uluslararası bir kuruluşa o tarz da bir meydan okumaz bu doğru değil" dedi.
Son günlerde süt dağıtımında yaşanan hadiselere değinen İnce, "Valiler, Bakanlar süt kardeşliği yaptılar. Yani bir süt dağıtımını beceremeyen bir iktidar bunlar. Süt dağıtmasını beceremeyen insanlar Mersin'e Nükleer Santral kurmaya çalışıyorlar. Bu kadar tehlikeli bur durumdur bu. Dünyanın terk ettiği nükleer enerji ciddi iktidarların işidir. Belki de bu ama süt dağıtmasını beceremeyenler bu güzelim topraklara Nükleer Santral kurmak istiyorlar. Bu beceriksizler eline yüzüne bulaştırdılar bunu. Mersin'e
ve insanımıza yazık ederler. 2000'nin üzerinde çocuğumuz zehirlendi. Milli Eğitim Bakanı suçlu değil, Tarım Bakanı suçlu değil, süt dağıtan firmalar suçlu değil, kimse suçlu değil. Bunlar suçlu olarak inekleri gösterirlerse hiç şaşırmam. Ya çocukların bağırsaklarını ya da inekleri suçlu gösterecekler bakın görün" diye konuştu.
Gürsel Tekin'in istifasının tek taraflı davranış olduğunu kaydeden İnce, "Arkadaşımıza hayırlı olsun" dedi.
Türkiye'nin bazı illerinde Valilerin alkol tüketiminin yasaklanmasını sert bir dille eleştiren İnce, şunları söyledi:
"Onlar devletin valisi olsunlar, AKP'nin il başkanı değil onlar. Devletin valisi olduğunu hatırlasınlar. AKP'nin il başkanlığını yapmaktan vazgeçsinler."
(MŞN-ADN-YHY-Y)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER