HIDRELLEZ BAYRAMI TOROSLAR’DA KUTLANACAK

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Hıdrellez Kültür Bahar Bayramı Anıttıpe Parkı’nda kutlanacak.

HIDRELLEZ BAYRAMI TOROSLAR’DA KUTLANACAK

Toroslar Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Hıdrellez kutlama etkinlikleri İl ve Kültür Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak. Toroslar Anıttepe Parkı’nda 7 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’te başlayacak etkinliklerde, Toroslar Belediyesi folklor gösterisi, geleneksel mani çekilişi, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği Konseri yer alacak. Kutlamalarda ayrıca, vatandaşlara etli pilav ve ayran ikramında da bulunulacak. Etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar için pazartesi günü saat 13.00’te İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünden tören alanına otobüs kaldırılacak.
Bu yıl ikincisini organize ettikleri Hıdrellez Şenliği’ne tüm vatandaşları davet eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, “Halka mal olmuş gelenekleri yaşattığımız için bu tür etkinliklerle insanları bir araya getirerek dostluklar kurmalarına vesile oluyoruz. Baharın müjdecisi, bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edilen Hıdrellez Bayramı’nı şimdiden kutluyorum. Hıdrellezin birlik ve beraberliğe vesile olmasını dilerim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER