AK Parti İl Başkan Adayı, Parti Binasına Alınmadı

Mersin'de AK Parti İl Başkan Adayı, Parti Binasına Alınmadı Mersin'de Ak Parti İl Başkanlığı'na adaylığını açıklamak isteyen Huzurkent eski Belediye Başkanı Mustafa Akgül, il binasına alınmadı.

AK Parti İl Başkan Adayı, Parti Binasına Alınmadı

Mersin 'de Ak Parti İl Başkanlığı'na adaylığını açıklamak isteyen Huzurkent eski Belediye Başkanı Mustafa Akgül , il binasına alınmadı. Akgül adaylık açıklamasını parti binasının önünde yaptı.

Merkez Akdeniz İlçesi'ne bağlanarak mahalle yapılan Huzurkent Beldesi'nin Ak Partili eski Belediye Başkanı Mustafa Akgül beraberindeki 100 kişi ile Ak Parti Mersin İl Başkanlığı'na geldi. 16 Haziran'da yapılacak olan İl Başkanlığı seçim ine aday olan Akgül'ü karşılayan İl Sekreteri Nasuh Laledemir, binaya giremelerine izin vermeyeceklerini söyledi. Nasuh Laledemir, "Partiye giremezsiniz, burası sadece il yönetim kurulu toplantıları için açıktır. Burada açıklama yapamazsınız" dedi.

Bu karara Mustafa Akgül ile beraberindekiler tepki gösterince Laledemir, "Genel Merkez'in tek adayı var o da mevcut İl Başkanı Mekin Merter Salt" diyerek binaya girişe izin vermedi. Yaşanan tartışmanın ardından Mustafa Akgül içeri alınmadığı parti binasının kapısının önünde adaylık açıklamasını yaptı. Akgül, Mersin 'de değişimin öncüsü olmak adına İl Başkanlığı'na aday olduğunu belirterek, "Kongreler partilerin heyecanını tazeleme, yenilenme ve taban desteğiyle yepyeni hedeflere yelken açmak için vardır. Biz gücünü milletten alan bir partiyiz. Ak Parti 'ye gönül veren Mersin halkımızın duygularını ve tercihlerini sağlıklı olarak yansıtması için kongremiz fırsattır. İnşallah bu kongremiz bu değişimin zemini olacaktır ve değişim Ak partiye büyük bir ivme kazandıracaktır" dedi.

Akgül'ün açıklamanın ardından parti binasının önünden ayrıldı. - Mersin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER