MERSİN BİLİM FUARI GÖRKEMLİ TÖRENLE AÇILDI

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, bilimin insanoğlunun hayalinin geldiği son noktaya kadar ulaştığını belirterek, “Bilimin bu kadar hızlı ilerlemesi, toplumlara büyük bir sorumluluk yüklemektedir.

MERSİN BİLİM FUARI GÖRKEMLİ TÖRENLE AÇILDI

Bu sorumluluğu yüklenmeyen toplumlar, gelecekte birçok sıkıntı yaşayacaktır” dedi.
Bilim Fuarı, Özel Yıldırımhan Burç Fen Lisesi Kültür Merkezi Gökçebelen Kampüsü’nde törenle açıldı. Fuarın açılışına, Mersin Vali Yardımcısı Metin Borazan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Fuarda bir konuşma yapan İl milli Eğitim Müdürü Gül, bilimin insanoğlunun hayalinin geldiği son noktaya kadar ulaştığı söyledi. Türkiye’nin, yeni hayallerle büyüyerek yeni formlara ve değerlere, çok iyi yetiştirilmiş öğrenciler sayesinde ulaşacağına işaret eden Gül, “TÜBİTAK tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma’ proje yarışması bölge sergisi, sekiz bölge merkezi ile KKTC katılımıyla Adana’da Mart ayında yapıldı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 36 okulun projesi, 874 proje arasından seçilerek, sergilenen 105 proje arasında yer almaya hak kazandı. Düzenlenen bölge sergisi sonucu, finalist olarak Ankara’ya gidecek 28 projenin 12’si Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan seçildi” diye konuştu.
Teknolojinin günümüzde çok büyük bir hızla ilerlediği dile getiren Gül, “Bilimin bu kadar hızlı ilerlemesi, toplumlara büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluğu yüklenmeyen toplumlar, gelecekte birçok sıkıntı yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.
Her okulda, bilim fuarlarının açılması gerektiğini dile getiren Gül, şöyle devam etti: “Özel Yıldırımhan Burç Fen Lisesi, Türkiye derecesi yapan bir okul okulumuz ve bu çalışmasıyla da okullara örnek olacağına inandığımız bir okulumuzdur. Fen bilimleri, bilişim teknolojileri, teknoloji ve tasarım ile matematik öğretim programlarının geliştirilmesine yönelik Ar-Ge’nin birçok çalışması var. FATİH projesi ile artık teknoloji parmaklarınızın ucundadır. Avrupa ve Amerika’da bile böyle bir teknoloji yoktur.”
Konuşmaların ardından fuarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER