Akdeniz Oyunları Tesisleri 5 Mayıs'ta Teslim Edilecek

Akdeniz Oyunları için Adana'da yeniden yapılan ve onarılan tesisler 5 Mayıs'ta teslim edilecek. Adana ve Mersin'de 20-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek '2013 Mersin 17. Akdeniz Oyunları' için tüm hazırlıklar sürüyor.

Akdeniz Oyunları Tesisleri 5 Mayıs'ta Teslim Edilecek

Türkiye'de ilk 1971 yılında İzmir'de gerçekleştirilen, ikincisi ise 42 yıl aradan sonra Mersin'e verilen Akdeniz Oyunları'nın Adana bölümünde yapılacak kano, kürek, hentbol ve binicilik için yeni tesislerin yanı sıra, mevcut tesislerin iyileştirilmesi çalışmalarına bir ay önce başlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kano, kürek ve hentbol gibi 3 branşın yapılacağı Çukurova Üniversitesi'nde yüklenici firmanın vardiyalı sistemle 24 saat çalışmayla adeta şantiyeye dönüştüğünü, tesislerin öncelikle Akdeniz Oyunları'nda, daha sonra da uluslararası spor organizelerine ev sahipliği yapacaklarına dikkati çekerek, 'Adana Spor kenti olacak.' dedi.

Türkiye'de 40 metre uzunluğunda, 20 metre eninde olimpik hentbol için en uygun olan ÇÜ Prof. Dr. Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda önemli değişiklikler yaşandığına dikkat çeken Hadi, şöyle devam etti: " Spor Salonu 2.5 milyon TL ödenek ile tamamen uluslararası ölçülere sahip modern bir salon olacak. Başta soğutma ve ısıtma klima sistemi olmak üzere, sporcu ve hakem soyunma odaları, kazan ve kalorifer peteklerinin tamamen değişecek. Ayrıca, skor board, zemin parkelerinin yenilenmesi, spor yaralanmalarını önlemek için salon içindeki duvarlara yumuşatıcı kauçuk montajı, yeni VIP salonu, kafeler, medya merkezinin yanı sıra çevre düzenlemesi ve otoparklarla salonun çehresi değişecek."

TÜRKİYE'NİN EN KAPSAMLI 'ALBANO SİSTEM' KANO VE KÜREK PARKURU

Türkiye'de ilk kez Uluslararası Kürek Federasyonu'nun (FISA) onayıyla Seyhan Baraj Gölü'nde 2 bin 300 metre uzunluğunda 'Albano Sistem' kano ve kürek parkurunun hizmete geçirileceğini ifade eden Hadi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Akdeniz Oyunları'nda kano ve kürek branşlarının yapılacağı Seyhan Baraj Gölü'nde, Çukurova Üniversitesi bünyesinde bulunan daha önceki kayıkhane yıkılarak yenisi yapılmaya başlandı. Devlet Su İşleri'nden (DSİ) alınan izin sonrasında 3.5 milyon TL ödenekle, 2 katlı kayıkhane, hakem kulesi, start iskelesi, tekne park yeri, 400 metrekare restoran yapılıyor. Hepsinden önemlisi, Türkiye'de ilk kez 'Albano Sistem' 2 bin 300 metre uzunluğunda, 13.5 metre aralıklı, çelik halatlı 9 kulvarlı kano ve kürek parkurunu hizmete geçireceğiz."

SEYHAN BARAJ GÖLÜ'NDE ULUSLARARASI SPOR ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ

Adana'da 1956 yılında hizmete giren, enerji üretiminin yanı sıra, taşkınları önleyen, tarımda sulamada kullanılan Seyhan Baraj Gölü'nü sporda daha verimli hale getireceklerinin altını çizen Hadi, "Adana'da ılıman iklimi 12 ay su sporları yapmaya elverişli. Balkanlar ve Avrupa'da hava koşulları kürek ve kano yapmaya çok uygun değil. Ayrıca, sadece durgun suda yapılan kano ve kürek için uygun göl yok. Seyhan Baraj Gölü'nde sürekli, kano, kürek, yelken, yüzme ve maraton gibi etkinliklerle, Avrupa'dan kulüplerin de kamp ve uluslar arası müsabaka yapacağı bir mekan haline getireceğiz." diye konuştu.

Kano ve Kürek Milli takımının kamp ve ikili müsabakaları için Seyhan Baraj Gölü'nün ideal olduğuna dikkati çeken Hadi, Adana'da müessese kulüplerinin kano ve kürek takımı oluşturmasını için gerekli teknik ve proje desteğinin yanında antrenör vereceğini belirtti. Fazlı Bayram Hadi, Akdeniz Oyunları'nda Adana'da kano, kürek, hentbol ve binicilik müsabakasına katılacak tüm sporcuların Çukurova Üniversitesi misafirhanelerinde konaklayacaklarını, mevcut yurtların yanı sıra, yeni bin kişilik misafirhane yapıldığını, hentbolun yapılacağı ikinci salon olan Yüreğir Serinevler Spor Salonu'nda da eksiklerinin giderildiğini kaydetti. Akdeniz Oyunları kapsamında, toplam 10 milyon TL harcama yapılan tesislerin kalıcı olacağını belirten Hadi, tüm tesislerin mayıs ayının ilk haftasında yüklenici firma tarafından eksiksiz teslim edeceğini de sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER