43. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI YAP..

43. Baro Başkanları Toplantısı, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, yönetim kurulu, Mersin Barosu ile birlikte 67 baro başkanının katılımıyla Türkiye Barolar Birliği

43. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI YAP..

43. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

43. Baro Başkanları Toplantısı, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, yönetim kurulu, Mersin Barosu ile birlikte 67 baro başkanının katılımıyla Türkiye Barolar Birliği'nde gerçekleşti.

Ankara Av. Özdemir Özok Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıya Mersin Barosu’nu temsilen Baro Başkanı Gazi Özdemir katıldı. Toplantının gündem maddeleri kapsamında; TAKPAS sorgulama sistemi ile ilgili son gelişmeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu’nun “Staj kaydiye ücretine ilişkin barolar arasında bir uygulama birliğinin sağlanması hususunda Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na tavsiyede bulunulmasına ilişkin daha önce tavsiye kararları hakkında değerlendirme konuları görüşüldü.

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir toplantıda yaptığı konuşmasında avukatların, avukatlık mesleğinin ve stajyer avukatların sorunları ile çözüm önerilerini dile getirdi. Çoklu baro sistemini eleştiren Baro Başkanı Özdemir, son günlerde avukatlara yönelik artan şiddetin önlenmesi ve stajyer avukatlara özlük haklarının sağlanması için yasal düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerektiğini söyleyerek, avukatlara mesleki faaliyetlerinde KVKK yasasının uygulanmasında istisna getirilmesi için de görüşlerini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2021, 16:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER