2013 Akdeniz oyunları mersin'indir

MERSİN VALİSİ HASAN BASRİ GÜZELOĞLU: “AKDENİZ OYUNLARINA MERSİN EV SAHİPLİĞİ YAPACAKTIR. SADECE DURGUN SU SPORLARI VE BİNİCİK YARIŞLARI ADANA’DA YAPILACAKTIR” “TANITIMIN TURİZMDEKİ YERİ BÜYÜKTÜR” “TÜRKİYE’NİN YENİ TURİZM YILDIZI MERSİN’DİR” “BU YIL 11 KRUVAZİYER GEMİSİ MERSİN’E GELECEK”

2013 Akdeniz oyunları mersin'indir

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ‘Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’nı Adana’ya kaptırdı’ söylentilerinin asılsız olduğunu, 2013 Akdeniz Oyunları’na tamamen Mersin’in ev sahipliği yapacağını belirterek, “Adana sadece durgun su sporları ve binicilik yarışmalarına ev sahipliği yapacaktır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın taahhüt mektubunda ‘Akdeniz Oyunları Mersin’indir’ ibaresi yer almaktadır” dedi.
Mersin’de bir yerel televizyon kanalında “Sözün Özü” programının canlı yayın konuğu olan Vali Güzeoğlu, Ali Adalıoğlu’nun sorularını yanıtladı. Programda Mersin’in turizm ve sportif potansiyellerini değerlendiren Güzeloğlu, Mersin ve Türkiye açsından önemli bir kavram olan turizmin, tek başına ele alınması mümkün olmayan bir büyüklüğün adı olduğunun altını çizdi. Her ülkenin turizme önem verdiğini söyleyen Güzeloğlu, Mersin’in deniz, kum, güneş turizminin Türkiye’de değerlendirilebilir tek bakir kalmış sahil şeridine sahip olduğunu vurgulayarak, “Devletler tarafından da politika olarak ele alınan turizm alanında, ülke olarak ağırladığımız turist sayısını 2023 Türkiye hedeflemesine doğru yol alırken 50 milyona çıkarmak amacındayız. Bu noktada turizmde yabana atılamayacak kadar büyük altyapıların ve tesislerin sahibi olan Mersin, turizm adına bütün zenginlikleri kent kimliğinde buluşturan bir şehirdir. Sadece Tarsus ilçemizin sahip olduğu zenginlikler bile kentimizin turizm alanında ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Sahilimiz sadece güneşi ve kumu ile değil, Toroslar’ın uzantısı ile bütünleşmiş bitki örtüsü, seyir zevki ve Akdeniz’in el değmemiş doğasıyla insanları kucaklamaktadır. Bu zenginlik ülkemizin tek yatırım alanıdır” diye konuştu.
“2012’DE 11 KRUVAZİYER GEMİSİ MERSİN LİMANI’NI ZİYARET EDECEK”
Turizm noktasında tanıtım kavramının büyük önem taşıdığını dile getiren Güzeloğlu, Mersin’in tanıtımı noktasında özel çalışmalar gerçekleştirdikleri bilgisini verdi. Mersin’i ulusal ve uluslararası fuarlarda temsil ettiklerini kaydeden Güzeloğlu, “Ürünün sunulabilmesi için tanıtımın yapılması gerek. Öte yandan, gelişen dünyanın yeni turizm anlayışı olan kruvaziyer, Akdeniz Çanağı’nda toplam 9 milyar dolar ciroya konu olmuştur. Dünyada kruvaziyerden elde edilen miktar ise 25 milyar dolardır. Ancak biz Mersin olarak bu pastadan hiç pay alamadık. Bu noktada katıldığımız Berlin ve Miami’de düzenlenen fuarlar sonrasında, kruvaziyer gezi programlarına Mersin’i dahil etmeyi başardık. 2012 yılı içerisinde tam 11 kurvaziyer gemisi Mersin Limanı’nı ziyaret edecektir” şeklinde konuştu.
Yeni Teşvik Yasası’nda turizme büyük önem verildiğinin görüldüğünü aktaran Güzeloğlu, Türkiye’de belirlenen 24 turizm bölgesinde Mersin’de yer alan Tarsus-Kazanlı ve Karboğazı’nın da destekleneceğini dile getirdi. Öte yandan turizm bölgesi olarak 30 yıl önce ilan edilen Ovacık ile Kargıcık ile ilgili gerekli çalışmaların tamamlanarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulduğunu bildiren Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Yeni Teşvik Yasası’nın sağladığı imkanlar çok yüksek talebin konusu olacak. Türkiye’nin yeni turizm yıldızı Mersin’dir.”
“BİR TÜRK MUCİZESİ YAŞIYORUZ”
Akdeniz Oyunları’nın 2013 yılında Mersin’de gerçekleştirileceğini hatırlatan Güzeloğlu, “24 Akdeniz üyesi ülkenin yer alacağı oyunlar sadece spor değil, kültür, sanat ve ekonomik bir buluşmadır ve oyunları 2013’e kısa bir zaman kala aldık. Yunanistan’da yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle tekrar oylamaya gidildi. İspanya ve Türkiye olarak iki ülkenin gittiği oylamada sonuçlar açıklanmadan açık farkla oyunların yapılmasında mutabık kılınan ülke olduk. Şu anda bir Türk mucizesi yaşıyoruz. Oyunlara bir ülkenin ortalama 6 yılda hazırlandığı düşünüldüğünde ve geriye dönük olarak organizasyon yapısına baktığımızda kurumsallaşmanın tamamlandığı, teknik ve idare gerekliliklerinin yerine getirildiği ve dev tesis çalışmalarının başlandığı görülmektedir. Mersin tesislerle birlikte dünya çapında spor kenti haline gelmektedir. Her spor organizasyonu turizm ve ekonomik hareketliliktir. Çünkü spor, sporun ötesindedir. Oyunlar kapsamında 10 bine yakın sporcu ile yönetici ile 1 milyona yakın izleyiciyi konuk edeceğiz” ifadelerini kullandı.
‘Mersin 2013 Akdeniz Oyunları’nı Adana’ya kaptırdı’ şeklinde tartışmaları de değerlendiren Güzeloğlu, şunları söyledi: “Oyunlara başvururken su sporları ve binicilik yarışlarının Adana’da gerçekleştirileceğini biliyorduk. Çünkü bincilik alanında Adana’nın altyapısı mevcuttu. Aynı şey su sporları için de geçerli. Bu iki dal dışında Akdeniz Oyunları’nın tamamı Mersin’de yapılacaktır. Çünkü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın taahhüt mektubunda ‘Akdeniz Oyunları Mersin’indir’ ibaresi yer almaktadır. Tüm bunların yanında Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde yapımı sürdürülen 4 yıldızlı otel konforundaki olimpiyat köyünün inşası sürmektedir. Bu yatırımın tamamlanması 3 bin 500 kişilik kongre altyapısının Mersin’le buluşması demektir.”
Mersin’in gelişmesine yönelik yapılan çalışmalarda sivil toplum örgütlerinin büyük katkısı olduğunu ifade eden Güzeloğlu, “Kimsenin ötekileştirilmediği, her dilin, kültürün, dinin kardeşçe yaşandığı bir kent olan Mersin, Türkiye’nin önemli bir ticaret kentidir. İstanbul’un ardından 30 milyar dolar ihracat yapan ilimize dünyanın ilk 10 konteynır limanı arasına girecek konteynır limanı yapılacaktır. Tarımsal anlamda 2,9 milyar TL’lik üretim yapar bir kent olan Mersin, 2’nci OSB’sini tamamladı ve 3’ncü OSB için başvurusunu yaptı. Tarım üretiminde birinciliği elinde bulunduran ilimiz, Nisan ayı sonu itibariyle vergi tahsilatında 81 il arasında 5’ci sırada bulunmaktadır. Biz bunlara alıştık” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER