Geleceğin Turizmcileri Akkuyu'yu Ziyaret Etti

Mersin'in Gülnar içesi Büyükeceli Beldesi'nde yapılacak olan Türkiye'nin ilk nükleer güç santraline yönelik çalışmalar sürerken, Büyükeceli Toplum Bilgilendirme Merkezi de ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor

Geleceğin Turizmcileri Akkuyu'yu Ziyaret Etti

Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu Turizm Bölümü'nde okuyan 85 öğrenci, okul müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz başkanlığındaki 5 öğretim görevlisi ile birlikte Bilgilendirme Merkezi'ne geldi. Öğrencileri karşılayan Merkez Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, slaytlar eşliğinde Akkuyu NGS A.Ş. tarafından yürütülecek nükleer güç santrali yapımı hakkında bilgi verdi. Ülkemizin enerji ihtiyacının her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çeken Sarıcı, Türkiye'nin enerji açığı olan ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Enerji üretmek için tüm dünyada kullanılan hidroelektrik, termik, doğalgaz ve petrol ile çalışan santrallerin çevreye zarar verdiğinin altını çizen Sarıcı, Akkuyu'ya yapılacak nükleer santral projesi ile ilgili detaylı bilgi verdi. Dünya genelinde 2011 yılında 6 adet, 2012 yılında ise 2 adet nükleer enerji reaktörünün işletmeye alındığını vurgulayan Sarıcı, halen 436 adet nükleer ünitenin üretimde olduğunu ve 63 adetinin de yapımının sürdüğünü kaydetti. Dünyada 2010-2030 yılları arasında 220 güç ünitesinin inşasının planlandığını ifade eden Sarıcı, "2012 yılında ise 187 güç santralinin yapılması planlanıyor" dedi. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Türkiye'nin deprem açısından en güvenli bölgesine yapıldığına dikkat çeken Sarıcı, sahanın depremselliğinin incelenmesi için ek olarak proje-etüt çalışması yapıldığını söyledi.

Sarıcı, daha sonra öğrencilerin nükleer enerji ile ilgili sorularını cevapladı. Öğrenciler, merkezden kafalarında bulunan birçok soruya cevap bularak ayrıldıklarının dile getirdi. Okul Müdürü Halis Oğuz ise bilgilendirmeden memnun kaldıklarını belirterek teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER