Chp'den Alternatif 19 Mayıs Kutlaması

CHP Mersin İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı alternatif bir törenle kutlayacak. CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Mersin Valiliği'nin çok düşük profilli bir kutlama programı hazırladığını belirterek, milletvekilleri ve halkla birlikte davul çalıp halay çekerek 19 Mayıs'ı kutlayacaklarını söyledi.

Chp'den Alternatif 19 Mayıs Kutlaması

CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı, il yönetimi ile birlikte cumartesi günü kutlanacak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na ilişkin basın açıklaması yaptı. Parti il binasındaki açıklamada, 19 Mayıs'ın Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olduğunu ifade eden Şanlı, 19 Mayıs'ın aynı zamanda yarınları aydınlatan, Türkiye'yi çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren ve tam bağımsızlığı sağlayanların öncüsü olan Mustafa Kemal Atatürk'ün doğum günü olduğunu vurguladı. Atatürk'ün, 19 Mayıs'ı çok güvendiği gençlere bayram olarak armağan ettiğini dile getiren Şanlı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Mersin Valiliği'nce hazırlanan 19 Mayıs programını eleştiren Şanlı, "Mersin Valiliği'nce hazırlanan 19 Mayıs programında çok düşük profilli bir bayram kutlaması var. Buna göre, sabah saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait çelenk Atatürk Anıtı'na sunulacak. Arkasından saat 09.00'da stadyumun önünden bir yürüyüş yapılacak. Cumhuriyetin en önemli kurumlarını temsil eden, tüm bayramlardaki protokolün hiçbiri o gün Atatürk Anıtı'na gitmeyecek şeklinde bir program düzenlenmiş" dedi.

CHP İl Örgütü olarak, alternatif bir 19 Mayıs kutlama programı hazırladıklarını bildiren Şanlı, "Valiliğimizin düzenlediği program saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdiği için biz cumartesi günü saat 11.00'de İl Başkanlığı binamızda milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, merkez İlçe Başkanlıkları, Kadın ve Gençlik Kolları, partililerimiz ve halkımız ile birlikte toplanacağız. Burada davul çalarak, halay çekerek, şarkı söyleyerek 19 Mayıs'ı kutlayacağız. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na giderek saat 12.30'da her bayramda yaptığımız gibi Ulu Önderimizin anıtına çelengimizi sunacağız, saygı duruşunda bulunacağız, İstiklal Marşımızı okuyacağız ve günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmaları yaparak, orada da davul çalıp halay çekerek 19 Mayıs'ı kutlayacağız" diye konuştu.

Şanlı, demokrasiyle yaşamak isteyen, tam bağımsızlığı savunan, insan haklarına ve özgürlüğe inanan herkesi, düzenleyecekleri 19 Mayıs kutlamalarına davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER