Soda Sanayi Ve Kromsan'da Grev

Şişecem Grubu'na bağlı Soda Sanayi ve Kromsan'ın Mersin'deki fabrikalarında çalışan işçiler, ocak ayından bu yana devam eden toplu iş görüşmelerinden sonuç alınamayınca greve başladı.

Soda Sanayi Ve Kromsan'da Grev

Petrol-İş Sendikası ile Soda Sanayi ve Kromsan arasında sene başında başlayan toplu görüşmelerden sonuç çıkmayınca 528 işçi greve gitti. Önce Kromsan girişine "Bu işyerinde grev var" pankartını asan işçiler, daha sonra Soda Sanayi girişine de aynı pankartı asarak iş bıraktı. İşçiler, fabrika önünde davul zurna eşliğinde halay çekti.

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, 17 Ocak'ta başlayan 2012-2013 toplu sözleşme sürecinden bugüne gerçekleştirdikleri 7 oturumdan da netice alamadıkları için greve gitme kararı aldıklarını söyledi. Toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasının üzerinden 5 ay geçtiğini hatırlatan Öztaşkın, şöyle konuştu: "Bu 5 aylık sürede bir çok uzlaşmazlık konusu halledildi ama ücret zammı, gece ve vardiya çalışma primi, üçlü paket diye tanımladığımız sosyal yardım ve ilk giriş üzerine anlaşma sağlanamadı. Ücret zammında biz herkese eşit miktarda olmak üzere 350 TL zam yapılmasını önerdik, iş veren ise yine herkese eşit olmak üzere 156 lira ücret zammı yapabileceğini söyledi. İkinci ve en önemli uyuşmazlık konumuz da vardiya ve gece primi konularındaydı. Biz vardiya priminde saat ücretinin 1 lira olmasını istedik, iş veren de 67 kuruş verdi. Dolayısıyla temel anlaşmazlık konumuz iki noktadır. Şu an 3 işletme var burada Soda, Kromsan ve tuz işletmesi. Toplam 528 işçi greve gitmiş durumda."

Fabrika önündeki işçilere de hitap eden Öztaşkın, işçilerin tamamının bu greve destek vermesini istedi. Öztaşkın'ın konuşmasının ardından işçiler önce Kromsan, ardından Soda Sanayi girişine "Bu işyerinde grev var" yazılı pankartı asarak iş bıraktı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER