Hükümetin Memura Zam Önerisine Tepkiler Sürüyor

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, hükümetin açıkladığı 3+3 zam artışının komik olduğunu belirterek, "Sendikaların sunduğu yüzlerce talep görmezden gelinmiştir" dedi.

Hükümetin Memura Zam Önerisine Tepkiler Sürüyor

KESK üyeleri, toplu sözleşme sürecine ilişkin çalışanların asgari taleplerini içeren imza kampanyasında toplanan imzaları Ankara'ya göndermek için bugün öğle saatlerinde Hastane Caddesi üzerindeki Defterdarlık önünde bir araya geldi. Grup adına burada açıklama yapan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, hükümetin teklif ettiği rakamların yıllardır Türkiye'de çalışan kamu emekçilerine karşı yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu savundu. Bir süredir toplu sözleşme sürecine ilişkin imza kampanyası başlattıklarını hatırlatan Özdemir, "Bugün burada toplu sözleşme masasına götürülmek üzere ilimizdeki iş yerlerinden topladığımız imzaları Ankara'ya göndermek için toplanmış bulunuyoruz. Topladığımız her imza kamu emekçilerinin gerçek iradesini yansıtmaktadır" diye konuştu.

Yapılan teklifin ciddiyetten yoksun olduğunu söyleyen Özdemir, "Daha geçen ay sermaye kesimine bir kalemde milyarlarca liralık teşvik paketi sunan hükümet, sıra kamu emekçilerine gelince teklif diye 'sadaka' gibi maaş zamları önermiştir. Sermayeye karşı bonkör olan hükümetin kamu emekçilerine ne kadar cimri olduğunu bir kez daha göstermiştir" ifadelerini kullandı.

5 aydır maaşlarını zamsız aldıklarını, bu yüzden açıklanan bu zammı kesinlikle kabul etmeyeceklerinin altını çizen Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nisan ayında yapılan zamlarla devletin resmi rakamlarına göre enflasyon son 3,5 yılın rekorunu kırarak yüzde 11'in üzerine çıkmıştır. Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta bir yıl içerisinde yüzde 30'u aşan zamlar yapılırken sadece gıda ürünlerine bir yıl içerisinde yüzde 13'ü aşan zamlar yapılmıştır. Sokakta, pazarda, hayatın her alanında karşılaştığımız gerçek enflasyonun devletin bu resmi rakamlarının çok üzerinde olduğu açıktır."

Kendilerinin bu güne kadar fazlasıyla fedakarca davrandıklarını söyleyen Özdemir, "Ancak karşılığında açlık sınırında yaşam mücadelesini sürdürmeye terk edildik. Her fırsatta ekonomik büyüme rakamları ile övünen hükümetten fedakarlık istemiyoruz. Bu büyümeye en çok katkısı olan kamu emekçileri olarak alın terimizin, emeğimizin karşılığını istiyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER