Taciz ve bıçaklama davasında savcıdan sürpriz karar!

Evine giren 63'lük tacizciyi bıçakladı, kadına takipsizlik verildi, tacizciye 9 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Taciz ve bıçaklama davasında savcıdan sürpriz karar!

Diyarbakır'da evli ve 1 çocuk annesi M.D. (31), evine girerek kendisini taciz eden 63 yaşındaki taksici İhsan K.'yı bıçakladı. Savcı, genç kadının kendini koruduğuna kanaat getirerek takipsizlik kararı verirken, hafif yaralanan İhsan K. hakkında ise 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. M.D., can güvenliğinin olmadığını savunarak koruma istedi.

BIÇAKLAYAN KADINA TAKİPSİZLİK, BIÇAKLANANA 'TACİZ' İDDİASIYLA 9 YIL HAPİS İSTEMİ 
Diyarbakır merkez Sur ilçesinde yaşayan evli ve 1 çocuk annesi M.D. (33), 1.5 ay önce evli ve 3 çocuk babası İhsan K. (63) adlı taksiciyi bıçakladı. Genç kadın, olaydan sonra serbest bırakılırken, şüpheli taksici tutuklandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı. İddianamede evine giren İhsan K.'yı basit tıbbi müdahale giderilecek şekilde bıçaklayan M.D.'nin kendini koruduğuna kanaat getirilerek takipsizlik kararı verildiği belirtildi. 

İddianamede M.D.'nin evine giden şüpheli İhsan K.'nin zili çaldıktan sonra kapının açılmasıyla zorla içeriye girdiği, mağdurenin üzerine saldırıp kıyafetlerini çıkarmaya çalıştığı, genç kadının mutfağa kaçtığı, ancak şüphelinin peşini bırakmayıp cinsel saldırısına devam ettiği, kadının da saldırganı defetmek için hayati tehlike oluşturmayacak şekilde bıçakla yaraladığı belirtildi. İddianamede İhsan K. hakkında TCK'nın 102. maddesi gereği "cinsel saldırı" ve TCK'nın 116. maddesi gereği "Konut dokunulmazlığı ihlal etmek" suçlarından 9 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. 

"MERDİVENLERDE BIÇAKLADI, BEN BİR ŞEY YAPMADIM"
İddianameyi kabul eden Diyarbakır 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuklu İhsan K., mağdure M.D. ile tanık ve avukatlar hazır bulundu. Tutuklu sanık İhsan K. mahkemedeki savunmasında; "Mağdureyi 3 yıldır tanıyorum. Taksicilik yaptığım için arabama binmişti. Bir yıl birlikteliğimiz oldu, ev aldığı için kendisine maddi olarak yardımcı oldum. Paramı iade etmediği için aramızda tartışma oldu, kendisini rahatsız ettiğimden dolayı bana dava açmıştı. Olay günü ticari taksimle M.D.'nin evine gittim. Tam olarak kapı numarasını bilmiyordum. İkinci kata çıkıp sordum, oradan bir bayan çıktı bir alt katta olduğunu söyledi. Daha merdivenin başında şikayetçi beni bıçakla sıkıştırdı, kaçamadım, ben bir şey yapmadım, elindeki bıçağı benim karnıma soktu merdivende olayı gören olmadı. Tahliyemi istiyorum" dedi.

"İŞİMDEN ETTİ, SIRA EŞİMDE" 
M.D. ise "Çocuk Esirgeme Kurumu'nda geçici olarak çalışıyordum. İhsan K. beni sürekli rahatsız etmeye başladı. Müdürüme benim hakkımda ileri geri konuşunca işimden oldum. Bana verdiği rahatsızlıktan ötürü eşimle boşanma aşamasına geldim. Olay günü ikindi namazı kılıyordum. Kapım çaldı, ben de namazın bitmesini bekledim. Bu esnada kapıyı çalan şahıs üst katın zilini çaldı. Ben namaz kılıp kapıyı açtım, kapının önünde İhsan K. ile karşı karşıya kaldım. Direkt içeri girip kapıda saldırdı; göğsüme ve bacaklarına elleriyle saldırdı. Kendimi korumak için bıçakladım. Sanıkla herhangi bir birlikteliğim yoktur. Müşteri olarak aracına binmiştim, şikayetçiyim" diye konuştu. 

KORUMA TALEBİNDE BULUNDU
Mahkeme, sanık İhsan K.'nın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Bunun üzerine M.D., Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ve Valiliğe başvurarak, "Tahliye edilen kişi daha önce bana karşı tecavüze yeltendiği için beni koruyacak kimse yok. Beni öldürmesinden veya zarar vermesinden korkuyorum. Savcılığın beni ve 11 yaşındaki oğlumu korumasını istiyorum" diye dilekçe verdi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER