"Öcalan seneye serbest"

Kardeşlerinden çok tartışılacak iddialar


Hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan'ın iki kardeşi tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.  
    
Mehmet Öcalan, "PKK'daki bazıları ağabeyimin yerine geçmek istiyor" derken, Osman Öcalan, "Kürt meselesi gelecek yıl çözülecek, Abdullah Öcalan serbest bırakılacak" dedi.

"HÜKÜMET İLE GÖRÜŞÜYOR"
'Rudaw' gazetesinin haberine göre, Mehmet Öcalan, Bir Türk yetkilinin "Abdullah Öcalan'ın durumu zor" dediğini belirtti ve "Bana da PKK ve Türkiye gibi iki dağın arasında kaldığını söyledi. Haklıdır" diye konuştu. Mehmet Öcalan, "Öcalan Ailesi" olarak PKK'nın işine karışmak istemediklerini belirtti ve 37 yıllık kavgada kişisel hiçbir kazanç peşinde koşmadıklarını kaydetti. BDP Kongresi'nde konuşmasının engellenmesi konusunda ise, Mehmet Öcalan, "Bazıları kişisel amaçları için Öcalan'ı manipüle etmek istiyor. Onun için Kongre'yi terk ettim" dedi. Mehmet Öcalan, PKK örgütü içindeki bazılarının Abdullah Öcalan'ın pozisyonunu üstlenmek istediğini ifade etti ve "Öcalan kavgasını sürdürüyor ve Türk Hükümeti ile görüşüyor" dedi.

KOMPLO!
Osman Öcalan ise, PKK içindeki birkaç kişinin komplosuna hedef olduğunu söyledi "Beni örgütü terk etmeye zorladılar. Şimdi aynı kişiler kardeşim Mehmet'i de dışlıyor" dedi. Osman Öcalan, PKK liderliği içinde bazılarının Öcalan Ailesi'nin siyasete bulaşmasından hoşlanmadığını ve PKK bağlantılı medyanın ise konuşmalarına şans tanımadığını belirtti.

"KARAYILAN'IN GÜCÜ KALMADI"
Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra PKK'da bazılarının yükselmek istediğini ifade eden Osman Öcalan, Murat Karayılan'ın da örgüt içinde gücünün kalmadığını ve kendisini akıllıca koruduğunu ileri sürdü. Öcalan, "PKK'daki sol gruplar Karayılan'ın gücünü kırptı. Sessiz kalıyor ve Kürtler için bir sorun çıkarmak istemiyor" dedi.

"2013'TE SERBEST BIRAKILACAK"
Ağabeyinin, Mehmet Öcalan aracılığıyla "yeni gelişmeler olacak" dediğine dikkat çeken Osman Öcalan, 2013 yılında Kürt meselesinin çözüleceğini ve Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılacağını ileri sürdü. Osman Öcalan, "Türk Hükümeti, Kürt meselesinin çözümünün Öcalan'ın ellerinde olduğunu iyi biliyor" dedi. 
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER