Rumlara karşı Türk bayrağı açan kişi Fransız çıktı

Kıbrıs Rum kesiminde, banka şubelerinin de bulunduğu Lefkoşa'nın Hürriyet meydanında Türk bayrağı açan kişi, bankaların açılmasını bekleyen Rumların saldırısına uğradı. Türk bayrağını açan kişinin Fransız bir turist olması dikkat çekti.

Rumlara karşı Türk bayrağı açan kişi Fransız çıktı

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Kent merkezindeki meydanda, uzun süre sonra yeniden açılan bankaların önünde bekleyen Rumlar, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin Türk bayrağı açtığını görünce linç girişiminde bulundu. 30-35 yaşlarında olduğu görülen kişiyi Rumların elinden polis kurtardı.

Ülkedeki mali kriz nedeni ile öfkeli olduğu görülen Rumlar, Türk bayrağını, eylemcinin elinden aldıktan sonra yakma girişiminde bulundu. Türk bayrağını açan kişinin Fransız bir turist olması dikkat çekti. Gözaltına alınan kişinin, polise Fransız pasaportu gösterdiği görüldü.

Rumların saldırısından Rum polislerin yardımı ile kurtulan Fransız'a polisler neden böyle bir şey yaptığını sordu. Fransız turist, polislere "Bu bayrağı seviyorum" yanıtı verdi. Öfkeli kalabalıktan kurtarılan turist sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER