Saldırganın Adalet Bakanlığı'na saldırı anı

Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne saldırıların ardından DHKP-C delil bıraktı... Bombacı Hasan Biber'in bakanlığın önündeki keşif, eylem ve kaçış görüntülerine ulaşıldı.

Saldırganın Adalet Bakanlığı'na saldırı anı

Bakanlığı'nın arkasındaki Milli Müdafa Caddesi'ne saat 20.55'te geliyor.

- LİMAN-İŞ Sendikası'nda bir dönem Mersin şube başkanı, ardından iki dönem genel başkan olarak görev yapan Biber, saldırı sırasında yüzünü kapatma gereği duymuyor.

- BİBER'in tanınmamak için bıyıklarını kestiği anlaşılıyor.

- ÜZERİNDE siyah kaban, siyah kazak ve siyah pantolon bulunan Biber, önce Adalet Bakanlığı tarafındaki kaldırımından yukarı doğru yürüyüp etrafı kontrol ediyor. Bakanlığı biraz geçtikten sonra da geri dönüyor.

- BU sırada kabanının cebinden el bombalarından birini çıkartıyor. Kaldırımın kenarındaki ağacın dibinde durup, pimini çektiği ilk el bombasını parmaklıkların üzerinden bakanlığın arka bahçesine atıyor.

- BİBER, ardından cebinden ikinci bombayı çıkarıp pimini çekiyor. Ancak tam o sırada önünden bir vatandaşın geçtiği görülüyor. Biber'in attığı ikinci bomba, vatandaşın kafasını sıyırıp bakanlığın bahçesine düşüyor. Vatandaş, bombadan ani bir refleksle kafasını eğerek kurtuluyor.

- OLAYIN ardından Biber, koşarak caddeden uzaklaşıyor.

DHKP-C'li iki saldırgan da aranıyor
DHKP-C Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırıyla eş zamanlı olarak AKP Genel Merkezi'ne de LAW silahıyla saldırmıştı. LAW silahından atılan mühimmat, Başbakan Erdoğan'ın makam odasının da bulunduğu 8'inci katın duvarına isabet etmiş ve binada maddi hasar meydana getirmişti.

DHKP-C'nin üstlendiği iki eylemi gerçekleştiren iki saldırgan, kaçmayı başarmıştı. Güvenlik kameralarının olay anında kaydettiği görüntüleri mercek altına alan terörle mücadele polisi, bakanlığa yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişinin, Hasan Biber olduğunu saptamıştı.

BİR çanta içinde AKP Genel Merkezi'ne 200 metre mesafedeki bir parka bırakılan LAW silahında ise Muharrem Karataş'ın parmakizi bulunmuştu. Polis, DHKP-C'li Muharrem Karataş ve Murat Korkut'u AKP'ye yönelik saldırının olası failleri olarak aramaya başlamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER