PKK Ak Parti İlçe Başkanı'nı kaçırdı

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi yakınlarında yol kesen bir grup PKK'lı, otomobiliyle bölgeden geçen AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçırdı.

PKK Ak Parti İlçe Başkanı'nı kaçırdı
 

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi ile Muş karayolunun Şenyayla Mevkii'nde bugün saat 15.00 sıralarında bir grup PKK'lı yol kesti. Karayolundan geçen araçları durdurup kimlik kontrolü yapan teröristler, örgüt propagandası da yaptı.

İddiaya göre, bu sırada özel otomobiliyle bölgeden geçen AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in de aracını durduran PKK'lılar, Başkan Çelik'in yanındaki iki kişiyi serbest bırakıldı. PKK'lılar daha sonra Başkan Çelik'i yanlarına alarak bölgeden kaçtı. 

SESSİZ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Veysel Çelik’in teröristler tarafından kaçırılmasının ardından ilçe merkezinde sessizlik sürerken, bölgede başlatılan operasyonlar hava destekli olarak sürüyor.

Veysel Çelik’in yanında bulunan arkadaşlarının tüm ısrarlarına rağmen ilçe başkanını götüren teröristlerin, ‘Merak etmeyin bir şey yapmayacağız, birkaç gün misafir edeceğiz’ dediği belirtildi.

AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’in teröristler tarafından kaçırıldığının duyulmasının ardından ilçenin en büyük aşireti olan Ğıyan aşireti mensupları köylerden ilçe merkezine akın etmeye başladı. Çelik’in de mensubu bulunduğu Ğıyan aşireti mensuplarının AK Parti Kulp İlçe Başkanlığı’na gelerek istişare yaptıkları bildirildi. Aşiret mensupları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Çelik’in Şenyayla Kampı bölgesinde olduğunun ilçeden birileri tarafından örgüte bildirildiği ve bunların kimler olduğunun araştırıldığı belirtildi. Çelik’i kimlerin teröristlere ihbar ettiğinin bulunması için çalışmalar sürerken, ilçede ise dünden itibaren gergin bekleyiş devam ediyor.

Öte yandan, teröristler tarafından kaçırılan Çelik’in bulunması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bir dönem terör örgütü PKK’nın ikinci adamı olan 'Parmaksız Zeki' kod isimli Şemdin Sakık’ın üs olarak kullandığı ve 1998 yılından sonra uzun bir süre boş kalan Şenyayla Kampı’na götürüldüğü tespit edilen Çelik’i kaçıran teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar hava destekli sürüyor. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’ndan kalkan helikopterler bölgeyi havadan tararken, özel eğitimli askerler ise bölgeyi ablukaya alarak aramalarını sürdürüyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER