Meteoroloji'de önemli uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava sıcaklığı artıyor.

Meteoroloji'de önemli uyarı!

Yağışlar, Türkiye'nin güney ve doğu kesimleri ile Marmara'nın kuzeyinde genellikle yağmur ve sağanak, güney bölgelerde ise yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek. Sıcaklık ise kuzey ve iç kesimlerde 4 derece artacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin güney ve doğu kesimleri ile Marmara'nın kuzeyinde genellikle yağmur ve sağanak, güney bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Akdeniz bölge geneli, Muğla, Denizli'nin güney çevreleri, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların Akdeniz bölge geneli, Muğla, Denizli'nin güney çevreleri, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenirken, Meteoroloji ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kısa süreli fırtına gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ RÜZGAR

Meteoroloji, rüzgarın Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi beklendiğine dikkat çekerken, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli sağanak yağışlı. (14)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri kısa süreli yağmurlu. (14)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (18)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; zamanla yer yer kuvvetli olması bekleniyor. (16)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (11)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı yağmurlu. (9)

DİYARBAKIR: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (18)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul, akşam saatlerinden itibaren Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, güney kesimlerinin (Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Afyon) aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ile Denizli'nin güney çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Bartın çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı olacak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin zamanla aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER