MESİAD 30 YAŞINDA

Mersin ekonomisinin lokomotif kuruluşlarından ve bölgenin proje üssü MESİAD 30. Kuruluş Yılını düzenlenen törenle kutladı.

MESİAD 30 YAŞINDA

Toplumu ilgilendiren sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlar karşısında aktif tavır almaktan kaçınmayan Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) 30’uncu yaşını MESİAD binasında düzenlenen törenle kutladı. Pandemi nedeni ile sınırlı sayıda davetli ile yapılan kutlama törenine MESİAD Kurucu Üyeleri Musa Timur, Ali Doğan, Ahmet Şimşek, Tayyar Bozdemir, Tarık Antalyalı, Serdar Demirağ, MESİAD Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Güler, MESİAD YİK Başkanı Mehmet Deniz, MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, TURAB Genel Başkanı Canan Sunay ve MESİAD üyeleri katıldı. 30. Yıl pastasının kesiminin ardından MESİAD 30. Yıl Belgeseli gösterimi yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, “3 Mart 1991 yılında kurulan MESİAD kentimizde ve bölgemizde birçok projenin öncülüğünü yapmış, kentimizin ekonomik değerlerini üretime dönüştürmüştür. Bugün bizler için duygu dolu bir gündür. Pandemi nedeni ile sade bir tören düzenledik. Bir sivil toplum kuruluşunun 30 yıl boyunca gücünü günden güne artırarak var olması önemlidir. MESİAD kurulları ile her zaman önemli bir STK olmayı başarmıştır. Nice 30 yıllar derneğimiz var olur.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan MESİAD Kurucuları MESİAD’ın kuruluş serüvenini ve geçmiş yıllarda yaşadıklarını MESİAD üyeleri ile paylaştı. MESİAD’ın Mersin Üniversitesi, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Serbest Bölgesi, Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesi, Karboğazı Turizm Projesi, Çukurova Havalimanı başta olmak üzere birçok projede öncülük yaptığını söyleyen MESİAD Kurucuları “MESİAD her zaman güzide bir STK olduğunu kanıtlamıştır” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER