Bu Akşam Miraç Kandili

Bu Akşam Miraç Kandili Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun .

Bu Akşam Miraç Kandili

Bu Akşam Miraç Kandili 

Miraç Kandili mübarek olsun. 

Kandil

Bugün yakarır gönlümüzdeki dil,

Bugün huzur ve nur herkese adil,

Bugün içindeki olumsuzlıkları sil,

Bugün yan Makam-ı İzzet’e kandil.

Ali Akça

Miraç Kandili Gecesinde Yaşanmış Besmele Tecellisi

Nübüvveti Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Miraç Kandili gecesinde besmele ile ilgili olarak yaşadığını aktardığı olağanüstü bir tecelli…

"Akıl yırtık çuval, sökük dağarcık" Dizelerinde Necip Fazıl Kısakürek bize akıl her şeyi taşıyamaz, akılla yorma kendinin aklı küçük bir sökük dağarcığıdır diyor. Akıl kendini bulamamışki başka şeylere yetsin. Akıl tek başına fazla bir değeri yoktur. İlim, irfan yolculuğunda sadece küçük bir fener hükmündedir. 

KEVSER HAVUZUNU DOLDURAN NEHİRLER

Rivayet olunduğuna göre Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Semaya yükseltildiğim Miraç gecesinde bana bütün cennet katları arz olundu. Ben orada dört nehir gördüm. Bunlardan birinden su, diğerinden süt, bir diğerinden şarap, dördüncüsünden de bal akıyordu. Dedim ki: “Ya Cebrail, bu nehirler nereden gelip nereye akıyor?” Cebrail cevaben dedi ki: “Hepsinin Kevser havuzuna aktığını biliyorum ama nereden geldiklerini bilemiyorum. Allah’a dua et de O sana bunu bildirsin.”

BEYAZ İNCİDEN BİR KUBBE

Ben, Hakk Teala’ya dua ettim. Hemen bir melek gelip bana selam verdi ve: “Ya Muhammed (s.a.v.)! Yum gözlerini!” dedi. Ben de gözlerimi yumdum. Bir süre sonra melek: “Aç gözünü!” deyince gözlerimi açtım ve kendimi bir ağacın yanında buldum. Orada beyaz inciden bir kubbe gördüm ki kırmızı altından bir kapısı ve kilidi vardı. Kubbe o kadar büyüktü ki dünyadaki insanların ve cinlerin hepsi bu kubbenin üzerine konsa, kubbe üstünde kaplayacakları yer, dağ üstüne konmuş bir kuşun işgal ettiği yer kadar ancak olurdu. Daha önce gördüğüm dört nehrin bu kubbenin altından çıktığını müşahede ettim.

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Geri dönmek istediğimde melek dedi ki: “Niçin kubbenin altına girmiyorsun?” Ben de: “Nasıl girebilirim ki kapısı kilitli ve bende de anahtarı yok”. Melek: “Onun anahtarı Bismillahirrahmanirrahim’dir” dedi. Ben kapıya yaklaşıp besmele çekince kapının kilidi açıldı ve kubbenin altına girdik. İçeride gördüm ki bu kubbenin dört ayağından dört nehir akmaktadır ve bu sütunların üzerinde “Bismillahirrahmanirrahim” yazılıdır. Su nehri besmelenin “Mim”inden, süt nehri lafzatullahın “Ha”sından, şarap nehri Rahman’ın “Mim”inden, bal nehri de Rahim’in “Mim”inden çıkmaktadır. Bunları görünce anladım ki bu dört nehrin aslı besmeledir.

Bunun üzerine Allah Teâlâ bana buyurdu ki: Ya Muhammed (s.a.v.) ümmetinden her kim riyadan uzak olarak halis bir kalple bu isimlerimi zikrederse yani “Bismillahirrahma­nirrahim” derse ben onu bu nehirlerin akıttıkları nimetlerle sularım.”

Kaynak: İsmail Hakkı Bursevi, Ruhül Beyan Tefsiri, Erkam Yayınları

İslam ve ihsan internet sitesi https://www.islamveihsan.com/mirac-kandili-gecesinde-yasanmis-besmele-tecellisi.html

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2021, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER