Kuaförde şoke eden olay!

Saçını boyatmak için kuaföre giden kadının başına gelmeyen kalmadı...

Kuaförde şoke eden olay!
İstanbul Nişantaşı'nda faaliyet gösteren kuaför G.A., yaklaşık 1.5 ay önce müşterisi N.E.'nın saçlarını talebi üzerine ‘platin' rengine boyadı. Ancak saç diplerinde yanma meydana gelen N.E., soluğu savcılıkta aldı. Savcılık, kuaför G.A.'nın mesleğinin gerektirdiği özen ve dikkati göstermeyerek müşterisinin acı çekmesine neden olduğu gerekçesiyle 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Kuaför G.A. ise savcılıktaki ifadesinde "Şikayetçi çok beyaz tenli idi. Geldiğinde saçlarında dökülmeler vardı. Açma işlemi sonrasında 'bu saçla sokağa çıkamam' dedi ve platin rengine boyamamı söyledi. Alerji konusunda kendisini uyardım" dedi.

İstanbul'da yaşayan N.E. (47), geçtiğimiz 22 Eylül günü saçlarını boyatmak üzere Nişantaşı'nda bulunan lüks bir kuaföre gitti. Önce saç rengini açtırıp ardından platin rengine boyatmak isteyen N.E., saç diplerinin yandığını söyleyerek savcılığa başvurdu. N.E., savcılıktaki ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı: "Boya işleminden kısa bir süre sonra saç diplerim gaz ya da sıcak su dökmüş gibi yanmaya başladı. Bunu söylediğimde ‘bir şey olmaz, bekleyelim' dedi. 2 saat sonra tedirgin olarak yeniden sorduğumda ‘burası Nişantaşı kuaförü hanımefendi bize bırakın' dediler. Akşam eve gittiğimde yaralar oluşup sulandı, daha sonra gözlerimde de kapanma başladı."  N.E.'nin savcılığa yaptığı başvuru üzerine sevk edildiği Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda saç diplerinde ‘hiperemi' (kanlanma) ve en büyüğü 1.1 cm'lik yaralar meydana geldiği belirtildi.

"Alerji konusunda uyardım"

Kuaför G.A. ise savcılıktaki ifadesinde "Şikayetçi çok beyaz tenli idi. Geldiğinde saçlarında dökülmeler vardı. Açma işlemi sonrasında 'bu saçla sokağa çıkamam' dedi ve platin rengine boyamamı söyledi. Alerji konusunda kendisini uyardım. Yanma falan var da demedi. Hesap olarak kendisinden 350 TL istedim ancak 100 TL attı gitti" diyerek kendisini uyardığını anlattı.

1 yıla kadar hapsi istendi

Soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede G.A.'nın mesleğinin gerektirdiği özen ve dikkati göstermeyerek müşterisinin acı çekmesine neden olduğu belirtildi. G.A. hakkında TCK'nın 89'uncu maddesi gereğince ‘taksirle yaralama' suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER