Kadını koruyamayan polise ceza

Kocasının devlet koruması altındayken öldürdüğü Ferdane Çöl'ü korumakla görevli polis memuruna 'maaş kesme' ve 'terfi durdurma' cezaları verildi.

Kadını koruyamayan polise ceza

İzmir'de şiddet gördüğü kocasına boşanma davası açan Ferdane Çöl, eşi ile ailesinden tehditler aldığı için koruma istedi. Aile Mahkemesi Ferdane Çöl'ün 3 ay boyunca Bornova Işıkkent Polis Karakolu tarafından korunmasına karar verdi. Sedat Çöl, karar çıktıktan 20 gün sonra, 13 Ekim 2011'de Ferdane Çöl'ü öldürdü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun girişimleri sonucu, koruma görevi verilen polis memurlarından Ali İnce'ye "maaş kesme" ve "terfi durdurma" cezası verildi. Ferdane Çöl koruma kararının ardından tehditler aldığı için yine karakola gitmiş, platform avukatlarından Gökçesu Özgül, polis memurunun "Ölsen de kurtulsak" diyerek genç kadının şikâyetini dikkate almadığını ileri sürmüştü.

SANIĞIN AKLI YERİNDE

Cinayet davasına da yargılamanın seyrini belirleyebilecek bir rapor geldi. 6 yakınıyla yargılanan Sedat Çöl "psikotik bozukluğu bulunduğu" yolunda bir rapor sunmuş, mahkeme ise İstanbul Adli Tıp'tan yeni rapor istemişti. 4'üncü İhtisas Dairesi, Sedat Çöl'ün cezai sorumluluğunu etkileyecek rahatsızlığının bulunmadığını bildirdi. Dünkü duruşmada kanıtların DNA incelemesine alınması kararlaştırıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER