Hukuk Uygar Yaşamın Temelidir.

Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan Avukatların yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatnamesini aldığı törende Mersin Barosu Başkan Vekili Gazi Özdemir; “Hukukun, uygar yaşamın temeli olduğu belirten Özdemir, insan haklarının savunulamadığı bir toplumun uygar olmasından söz edilemeyeceğini” söyledi.

Hukuk Uygar  Yaşamın Temelidir.

Başkan Vekili Gazi Özdemir, avukatlar, yemin eden avukatların ailesi ve yakınlarının katılımıyla, Mersin Baro Odası’nda gerçekleşen yemin töreninde; hukukun uygar yaşamın temeli ve toplumsal yaşamın güvencesi olduğunu, insan haklarının savunulamadığı bir toplumun uygar olmasından söz edilemeyeceğini ifade eden Özdemir, “Toplumun bir arada yaşamasını sağlayan en temel değer adalet ise, adaletin temel unsuru da avukat ve avukatlık mesleğidir. Avukatlık mesleği kurumsal kimliği olan onurlu ve saygın bir meslektir. Değerli meslektaşımız, almış olduğu bu sıfatın kendine getirdiği yetki ve görevleri ve vicdani sorumluluğunun ne olduğunu bilecek yetkinliğe sahiptir.

Ruhsat alan meslektaşıma sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyor, onun savunmanın bir neferi olarak yetişmelerine katkı sağlayan değerli ailelerine, hocalarına ve yanında staj yaptığı meslektaşımıza şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına sevgilerimi sunarım" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 00:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER