Araç Bakımlarınızı Mutlaka Yaptırın

Bilen otomotiv servis Müdürü Özkan Karadağ, Bayram öncesi aracıyla tatile çıkacaklara can güvenlikleri için araç bakımlarını mutlaka yaptırmalarını konusunda uyardı

Araç Bakımlarınızı Mutlaka Yaptırın

Okullarında tatil olması sebebiyle bayramda kendi araçlarıyla uzun yolculuğa memleketlerine ve tatil seyahati planlayanlara güvenli sürüş ve yollarda mağduriyet yaşamamaları için mutlaka araçlarının genel bakımlarını yaptırmalarını ve gerekli onarımları yaptırmalarını söyledi.

Ramazan bayram tatiline sayılı günler kala ve okulların tatil olması nedeniyle bir açıklama yapan Karadağ “ Araç Kullananların can güvenliğini önemsiyoruz, bir çok kazanın mekanik aksamların düzenli bakımlarının zamanında yapılmamasından kaynaklandığı bilinmektedir. Bayram öncesi ailenizin ve diğer sürücülerin can güvenliği için, aracınızın genel kontrollerini yaptırmadan yola çıkmayın.  Fren, yağ, far ayarları, yürüyen aksam, ön takım kontrolü, aydınlatma grubu ve elektrik sisteminin kontrolü Mutlaka yaptırılmalı. Havaların sıcak olması nedeniyle klimaların bakımları yapılmalı, Lastiklerin havası ve lastiklerin yol tutuş düzeyleri kontrol edilmedi. Amortisörler aracın süspansiyonudur. Duruş mesafelerini kısaltmaya yardımcı olur. Patlak amortisörlerle yola çıkmayın. Araçların bakımı bir anlamda sürücünün can güvenliğini sağlayan emniyet kemeridir. Can güvenliği araç bakımı ile başlar.” diye konuştu.

BASİT KONTROLLER HAYATA BAĞLAR.

Basit kontrollerin ne kadar hayati önem taşıdığına dikkat çeken Karadağ Sözlerine şöyle devam etti ”Bilen otomotiv olarak araçların servis bakımları için bayram kampanyası yaptık, servisimizde araçlarına bakım yaptıran araç sahiplerine 490 Tl ye 50, 750 Tl ye 75 ve 999 üzeri bakımlara 100 tl Opet’ten yakıt kartı veriyoruz. Sevdiklerinize kavuşmanın birinci kuralı sizi onlara götürecek olan araçlarınıza iyi bakmaktır. Basit görünen arızalar bazen fren sisteminin kilitlenmesine yada aracın yolda kalmasına neden olabilir.” uyarısında bulundu.


 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2018, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER