Gültak; “Hedefimiz Akdeniz’i Türikye’de İlk 50 İlçe Arasına Çıkarmak”

Mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdüren Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, son olarak Karacailyas, Emek, Evren, Şakir Gülmen ve Yeni Mahalleye konuk oldu, vatandaşlar ve esnafla sohbet etti. Başkan Gültak, “Sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında Akdeniz’i; Türkiye’de ilk 50 ilçe arasına taşıyacağız” dedi.

Gültak; “Hedefimiz Akdeniz’i Türikye’de İlk 50 İlçe Arasına Çıkarmak”

Ak Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, mahalle muhtarları, başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de eşlik ettiği ziyaretlerde Başkan Gültak, hem mahallerde yapılan ve yapılacak olan hizmet ve projeleri anlattı, hem de muhtarlar ve vatandaşların taleplerini dinleyip not etti, en kısa sürede çözümü için birim müdürlerine talimat verdi.

“Bütçe sıkıntısına rağmen hizmetlerimiz devam edecek”

Vatandaşların kurban bayramını tebrik ederek sözlerine başlayan Başkan Gültak, “Yaz-kız, sıcak-soğuk demeden halkımızın arasındayız, vatandaşlarımızla her daim iç içeyiz. Halkımız bizden hizmet bekliyor. Karşımıza çıkarılan zorluklara rağmen vatandaşlarımızın bizden beklediği hizmetleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Mahallelerin acil ihtiyaç duyduğu asfalt yama, kaldırım ve yol açma hizmetlerinin bir bölümünün tamamlandığını ifade eden Başkan Gültak, Akdeniz’e ilk kez kazandırdıkları asfalt plentinin faaliyete girmesiyle birlikte, kalan yerleri de gelecek aydan itibaren yenilemeye başlayacaklarını söyledi.

“Akdeniz’i, Türkiye’de ilk 50’ye taşıyacağız”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yapılan araştırmada, Akdeniz ilçesinin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmişlik sıralamasında 4 yıl içinde 20 basamak yükselip 103’üncü sıraya çıktığını belirten Başkan Gültak, “Bu sıralamada Akdeniz ilçemiz, Mersin’de 13 ilçe arasında, Yenişehir’den sonra ikinci sırada yer alıyor.

Yaptığımız hizmet, proje ve yatırımlar, ayrıca toplumsal barışın sağlanması ve refahın artmasıyla 20 sıra birden yukarıya çıktı. Şimdiki hedefimiz Akdeniz’i bu sıralamada ilk 50’nin arasına çıkarmak. Çünkü liman, serbest bölge, Akdeniz’de, ticaret ve ekonomi Akdeniz’de dönüyor. Bu imkânlarla birlikte Akdeniz’i daha da yukarılara taşıyacağız. Önümüzdeki seneden itibaren de Akdeniz’de göçü azaltıp, göç veren değil; tersine, göç alan yeni bir yaşam alanına dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Gültak, mahalle sakinlerinin taleplerini de dinledi

Başkan Mustafa Gültak, geçmişte sık sık sokak olayları ile gündeme gelen Akdeniz’de artık barış ve huzurun hâkim olduğunu vurguladı; yıllarca ihmal edilen Akdenizli kadınlar, gençler ve çocuklara yönelik eğitim, kültür, mesleki ve sportif etkinliklerin yanı sıra, farklı il ve ilçelere gezi düzenlediklerini anlattı. Başkan Gültak’ın açıklamalarının ardından mahalleli vatandaşlar da söz alarak, hem ziyaretten duydukları memnuniyeti ile getirerek Başkan’a teşekkür ettiler hem de çeşitli taleplerini dile getirdiler.

Başkan Gültak çocukları da unutmadı

Ziyarette Karacailyas Futbol Kulübü ile Veteranlar Futbol Kulübü’nün yıldız oyuncuları da Başkan Mustafa Gültak’a yoğun ilgi gösterdi, hatıra fotoğrafı çektirdi. Deliçay kenarında bulunan Karacailyas Mesire alanını da gezen Başkan Gültak, eksikliklerin tamamlanması için talimat verdi. Mahalleli esnafı da ziyaret eden Başkan Gültak, hal hatırlarını sordu, dile getirdikleri talep ve şikâyetleri dinledi. Mahalleli çocukların sevgi gösterisi ile karşılaşan Başkan Gültak, onları da yakından ilgilendi, verdiği hediyelerle küçükleri sevindirdi.

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER