İstanbul Diyaliz Merkezinin Farkı

Böbrek hastalıkları yaşamın olumsuz gidişatına çelme takan ciddi rahatsızlıklar arasında yer alır.

İstanbul Diyaliz Merkezinin Farkı

Tıpkı kalp-damar veya akciğer sorunları gibi insanı günden güne eriten hastalıklardan biridir. Bununla birlikte ölümcül sonuç doğurabilen hastalık olduğu bilinmektedir. Çoğu yönden ciddiyetini her daim koruyan bir rahatsızlık olduğu için dikkat ve önem içeren özellik taşır. Ayrıca bu hastalık tedavi edilmediği noktada hastaların yaşam savaşı verdiği bilinir. Çünkü son çare olarak böbrek nakli yapılması gerekli görülür. Bu esnada da yapılabilecek şeyler sınırlıdır.

Böbrek nakli gerçekleştirildiği zaman nakil işleminin başarısız olması, böbreğin uyumlu olmaması ve operasyon sonrası farklı hastalık durumu ve iltihaplanma oluşması sebebiyle hastalık ölümle sonuçlanabilir. Bu yüzden erken teşhis ve tedavi bu hastalıkta önemli rol oynamaktadır. Çünkü erken başlanan tedavi beraberinde hastalığın seyri de değişecektir. Kişinin yeniden yaşam konforu sağlaması gerekli koşullara uyabilmesi mümkün hale gelecektir. Çalışması gerekiyorsa iş yaşamını devam ettirmesi mümkün olacaktır.

Gün içinde ortalama 45 dakika süren tedavi ile ömrünü sağlıklı bir şekilde geçirebilecektir. Ayrıca farklı ilaçlara gereksinim duymayacaktır. Birçok hastanın bu sayede iyileşebildiği bilinmektedir. Önerilen adres ise özel diyaliz merkezi İstanbul şeklinde bilinmektedir. Çünkü İstanbul diyaliz en gelişmiş cihaz kapasitesini sağlayan adres şeklinde bilinmektedir. Bunun beraberinde yaşam konforunu en etkin şekilde sağlayan adres olarak bilinmektedir.

Böbrek Yetmezliği Hastaları İçin Vazgeçilmez: Diyaliz

Diyaliz, böbrek yetmezliği hastalığının medikal tedavi biçimidir. Böbrekler bireyin yumruğu büyüklüğünde olup her bireyde ikişer tane bulunmaktadır. Sağlıklı bir bireyde böbrekler, kandaki fazla üre ve atıkları süzerek gerekse ter gerekse idrar yoluyla dışarı atılmasını sağlar. Böbrek yetmezliği görülen bireylerde böbrekler görevini yerine getirmede yeterli olmamakta ve bireyde çeşitli rahatsızlıklarla beraber kendini açığa vermektedir. Bu hastalığa çeşitli çözüm yolları ve ilaçlar sunulsa da en etkili çözüm diyalizdir. Diyaliz merkezleri böbrek yetmezliği yaşayan hastaların son teknoloji medikal cihazlarla böbreklerin görevini yerine getirmesine yardımcı olmakla görevlidir. Tedaviyi uygulayan uzman ekip ve merkezde bulunan konforlu olanaklar sayesinde uygulama sırasında zorluk çekmemektedir.

Bu sayede iyileşme süreci çok daha hızlanmakta ve kişi yaşamına daha etkin bir şekilde devam edebilmektedir. Çünkü diyaliz tedavisi sayesinde kandaki toksik maddeler süzdürülmektedir. Kanın, hasta vücudundan alınıp arıtılması sonucunda hastaya tekrar nakledilmesi işlemidir. Yani kolunuza serum bağlanarak yapılan bir işlemde diyebiliriz. Hastanede tıpkı serum taktırıp tedavi görüyormuşçasına bir süreç yaşarsınız. Fakat bu işlem sayesinde yaşam kalitenizi de yükseltmiş olursunuz.

Böbrek Yetmezliğinin Önüne Geçmek İçin Neler Yapılmalı?

Böbrek yetmezliği diğer hastalıklarda da olduğu gibi düzensiz beslenme, vücuda zararlı madde kullanımı, su ihtiyacının giderilmemesi gibi etkenlerden açığa çıkabilmektedir. Böbrek yetmezliğinin önüne geçebilmek için alkol ve sigara gibi vücuda zararlı maddeleri kullanmamaya özen gösterilmelidir. Birçok farklı durumun bu hastalığa sebep olduğu bilinmektedir. Kişinin yaşamını olumsuz şekilde etkileyen bu hastalık ciddi derece de sorun yaratabilir. Hipertansiyon, şeker, ailede kalıtsal bir durumun oluşması, böbreklerde iltihaplanma oluşması, prostat kanseri gibi bazı kanser çeşitlerinin var olması bu hastalık için önemli bir etkendir. Fakat en etkin durum kişinin yanlış ve zararlı alışkanlıklarıdır. Alışkanlıklar insanın sağlığını olumlu ve olumsuz yönde etkiler. Örneğin; su içme alışkanlığı katlanarak ilerleyen bir durumdur. Az su tüketimi de günden güne böbrek rahatsızlığını tetikleyen bir durumdur. Bu yüzden su içmeye özen gösterilmesi şarttır. Şeker ve hipertansiyon gibi hastalığı olan kişilerin bu duruma özen göstermesi gerekir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER