Ekmeğe Büyük Zam

Mersinde Dün itibari ile 250 gr Pide ve Somun ekmeğe %40 Zam yapıldı.

Ekmeğe Büyük Zam

 Mersin Fırıncılar odasının almış olduğu karar ile 250 gr ekmek 75 kr'tan 1 lira 10 kuruş olarak zamnlandı. Fırınlara giden vatandaşlar haber verilmeden ekmeğin fiyatını zamlı görünce hayrete düştü. büyükşehir belediyesinin ekmek fiyatına karşı hiç bir açıklama ve önlem almaması  dar gelirli vatandaşın tepkisine neden oldu.

Mersin merkezde dünden itibaren fırınlarda ve Marketlerde satılan 250 gr ekmek 1 lira 10 kuruş olmasına sessiz kalan yetkililere Vatandaşın tepki gösterdi , yetkililer ne zaman açıklama yacak merak konusu.
Günde 10-15 adet ekmek alan asgari ücretli vatandaşın açıklaması, aldığım maaaşın yarını ekmeğe verirsem ben kirayı nasıl öderim çadırdamı yaşayacağım diyerek tepkisini dile getirdi.
% 40 zamlanan ekmek fiyatına ayrıca tepki gösteren bazı vatandaşlar 1 lirayı anladık 10 kuruş ne oluyor diyerek, ekmeğe yapılan zammın geri alınmasını istediler.
Bu onuda yetkililerden açıklama beklediklerini, Mersin büyükşehir belediyesini bu konuya nasıl bir açıklama yapacağını beklediklerini söyledir.
Vatandaş olarak diyoruz ki halkın ekmeği ile oynamayın.
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 10:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
bilal demirci
bilal demirci - 9 yıl Önce

tarım ülkesiyiz patatesi 5 liradan, ekmeği 1.10 krs.tan, eti 35-40 liradan, limonu 8-10 liradan yiyoruz. piyasada daha fazla kazanç için kartel oluşturmaya kalkan kesimin belini kırmak için eti-limonu-buğdayı ithal edeceksiniz. ben tüketiciyi düşünmeyen arz mekanizmalarını ben hiç düşünmem. bırakalım yerli malı, yerli sermaye nidalarını, halk yarın içeceği çorbanın telaşına düşer olmuşş. devlet acilen ithal kapılarını açmalı....

SIRADAKİ HABER