Cimbom'da orta yolu SPK bulacak!

Galatasaray’da yüzde 300’lük bedelli sermaye artışına neden vize verilmediği ortaya çıktı. Yatırımcıların mağdur olmasını istemeyen SPK’nın bu oranın aşağı çekilmesini istediği öğrenildi

Cimbom'da orta yolu SPK bulacak!
Galatasaray yönetimi'nin 13 Eylül'de İstanbul Borsası'na açıkladığı ancak aradan geçen 2 aya rağmen bir türlü yapılmayan yüzde 300'lük bedelli sermaye artırımının arkasındaki sır perdesini Habertürk aralıyor. Bilindiği gibi Galatasaray yönetimi bedelli sermaye artırımı için eylül ayında SPK’ya başvurmuştu. Ancak aradan 2 ay geçmesine rağmen SPK'dan bir türlü vize alınamadı. Bu gecikme birçok dedikoduyu da beraberinde getirdi. Piyasada bedelli sermaye artışının olmayacağını öne sürenlerin yanı sıra, bedelli sonrası bir de bedelsiz sermaye artışına gidileceğini iddia edenler bile oldu. “Bedelli sermaye artışı olsun da düşük fiyata hisse alayım” diyenler bile var. Edinilen bilgilere göre, SPK'dan bu bedelliye vize çıkmamasının ardında, Galatasaray'ın mayıs ayında yaptığı yüzde 400'lük bedelli sermaye artışına kamuoyu ve yatırımcılardan gelen tepkiler yatıyormuş. Yüzde 300'lük yeni bir bedelli kararının piyasada yarattığı tepkiyi dikkate alan SPK'nın, orta yolu bulmak için yoğun çaba harcadığı dile getiriliyor.

‘ORAN AŞAĞI ÇEKİLECEK’
SPK'nın, bir yanda Galatasaray'ın sermaye ihtiyacı olduğunu gördüğü ancak diğer yanda da anormal yükseklikteki sermaye artışı ile yatırımcının mağdur olmasının önüne geçmek istediğini bildiren uzmanlar, kurulun iki tarafın da fedakârlık edeceği bir formül aradığını belirtiyor. Uzmanlar, Galatasaray'ın yüzde 300'lük oranı aşağıya çekeceğini ifade ediyor. SPK uzmanları ile Galatasaray tarafının bir süredir konunun üzerinde çalıştığı ve yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacağı da gelen bilgiler arasında.

SPK uzmanları ile GS yöneticileri sıcak temasta

Şubat 2012'de yüzde 9.900 bedelli sermaye artışı isteyen Galatasaray, gelen tepkiler üzerine oranı düşürmüş, 18 Haziran'da da yüzde 400 bedelli sermaye artırımı yapmıştı. Ancak Galatasaray yönetimi 1 hissenin primi olarak 25 TL istemiş ve istediği tutarı kasasına koymuştu. Şimdi ise 1 hissenin primi olarak yatırımcıdan 10 TL istiyor. Galatasaray ile SPK uzmanlarının karşılıklı görüşme halinde olduğu ve SPK'nın bu tutarı aşağıya çektireceği gelen bilgiler arasında.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER