BAŞARIR: DEVLET-SİYASET-MAFYA İLİŞKİSİNİN ARAŞTIRILMASI

DEVLET-SİYASET-MAFYA İLİŞKİSİNİN ARAŞTIRILMASI

BAŞARIR: DEVLET-SİYASET-MAFYA İLİŞKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
CHP'Lİ ALİ MAHİR BAŞARIR: DEVLET-SİYASET-MAFYA İLİŞKİSİNİN ARAŞTIRILMASI AKP-MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grup Önerisi olan 'Devlet-Mafya-Siyaset' ilişkileri üzerine konuşma yaptı. Öneri üzerine konuşmalar tamamlandıktan sonra meclis araştırma komisyonu kurulması önerisi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

Gencecik Emniyet Müdürü Çocuğunu Kucağına Almadan İntihar Etti

Eski Türkiye'de, Meclis'te Susurluk Olayı'nın araştırılabildiğini hatırlatan CHP'li Başarır; ''3 Kasım 1996'da, Susurluk'ta bir kaza olur. 7 Kasım 1996'da gensoru verilir. 8 Kasım 1996'da Mehmet Ağar istifa eder. 12 Kasım 1996'da Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulur ve savcılar, yargı harekete geçer, komisyon bir rapor hazırlar. Mehmet Ağar, Korkut Eken, devletteki kirli ilişkilerle bulunan bürokratlar bir ceza alır. Yetersizdir ama Meclis, en azından görevini yapar. Yeni Türkiye'de ise; siyasilerin, organize suç örgütlerini ziyaret var, onlara özel af var. Bu adamlar, aftan sonra çıkar, mektup yazar, parti liderlerini tehdit eder. Bunlar miting yapar, bir tanesi cumhurbaşkanına abi der, İçişleri Bakanı'na sen benim dönüş biletimdin der. Bir bakan çıkar, benden önceki bakanların para sayma makineleri vardı der. Bunu, İçişleri Bakanı söylüyor. Daha vahimi ise, İçişleri Bakanı'nın oğlu bir gece babasını arar. Babası, koruma müdürünü arar. Koruma müdürü, Silivri Emniyet Müdürü'nü arar ve beni serbest bırak der. Gencecik Emniyet Müdürü, çocuğunu kucağına almadan intihar eder.'' dedi.

Halk Meclisten Mi Öğrenecek Yoksa Youtube'dan Mı?

Yeni Türkiye'de ise, İçişleri Eski Bakanı'nın milyar dolarlık bir marinaya oğluyla yönetici olduğunu hatırlatan CHP'li Başarır; ''Yeni Türkiye'de, İçişleri Eski Bakanı, marina yönetimine başkan olur. Oğlu da yönetici olur. 'Ben olmasaydım buraya mafya çökecekti' der. Bize düşen; bu iddiaları, Meclis'te araştırmak mı, 84 milyonun pazar günleri Youtube'dan dinlemesini sağlamak mı?'' sözlerini ifade etti.


Onlar, Mafyaya Koruma Ve Çakar Verdi Biz İse Yan Yana Bile Gelmedik

Suç örgütü liderleriyle trafikte bile yan yana gelmediklerini belirten CHP'li Başarır; ''Biz hayatımızda bu suç örgütü liderlerini görmedik. Trafikte bile yan yana gelmedik. Çünkü, İçişleri Bakanı bunlara çakar ve koruma vermiş. Yanımızdan hızlıca geçiyorlar. Biz, bu adamları tanımıyoruz. Ama bu ülkedeki Rize Valisi, bu adamlara miting yapma izni veriyorsa, İçişleri Bakanı koruma veriyorsa, çakar veriyorsa; bu organize suç örgütü lideri de İçişleri Bakanı'na sen benim dönüş biletimdin diyorsa... Bu iddialar, vahim değil mi? Araştırılmaz mı?'' dedi.

Bu Kişi AKP'ye Oy Verin Derken Kahramandı

İktidarın koltuk sevdası için iki yüzlü davrandığını ifade eden CHP'li Başarır; ''Seçimlerde, bu kişi miting yaparken, AKP'ye oy basın derken kahramandı ama Soylu'nun nasırına bastığında pis bir mafya oldu. Bu kişi, referandumda evete oy basın deyip insanları tehdit ederken bir kahramandı ama Binali Yıldırım'ın nasırına basınca bu adam mafya oldu. Bize göre bu adam iki durumda da suç örgütü lideriydi.'' sözlerini dile getirdi.

Ya Temiz Devlet İçin Ya Da Karanlık İçin El Kaldıracaksınız

CHP'li Başarır sözlerini şöyle sürdürdü; 'Burada, alın teriyle çocuklarına bakan milletvekilleri var. Çocuklarınız 7 tane oyuncak gemiyle gelse, yakasına yapışacak milletvekilleri var burada. Peki, Binali Yıldırım, oğluna sormuyor mu? Oğlum; 7 tane gemi, 14 tane şirket, 30 tane ayrı ayrı yurt dışındaki ilişkiyi nereden kurdun? Yavru Vatan'a bakın; Türkiye'deki iddialar için oy birliğiyle komisyon kuruldu. Burada, ya temiz bir devlete, şeffaf bir devlete el kaldıracaksınız ya da karanlığa el kaldıracaksınız. Bu tercih sizin...''

NOT: Haberin videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsinizhttps://we.tl/t-XlJ38MWhWz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER